Wpis z mikrobloga

#hp #laptopy #kiciochpyta

Hej mircy, wiecie może gdzie znajdę sterowniki do hp omen? Model to 15-en0024nw. Nie zainstalowały mi się niektóre sterowniki i nawet touchpad ani wifi nie działa. Nie mam już siły, bo nie mogę znaleźć sterowników nawet na głównej stronie hp ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 7
@korbuzz: Sterownik ze strony hp dla laptopów z serii en-0000 po próbie instalacji nic nie daje (pliki się rozpakowują, ale np sterownik od wifi pokazuje, że system nie jest obsługiwany, a jest to Windows 64 bit)
@korbuzz: nie ma szans by uruchomić kartę sieciową Intel Wi-Fi 6 AX200 pod Windows 7. To samo dotyczy pozostałych peryferiów, w które wyposażony jest ten laptop. Nawet sam procesor i chipset oficjalnie jest wspierany tylko przez Windows 10.

Officially, AMD does not support Ryzen CPUs on Windows 7. Given that Microsoft has essentially ended support for the OS, this is the type of response we expect from AMD – Intel has
@strusmig: Rzecz w tym, że ja na nim świeżo zainstalowałem windowsa 10. Okazało się jednak, że miałem jakąś walniętą instalkę i czegoś nie uruchamiała/instalowała. Po ściągnięciu obrazu windy na nowo, wszystko śmiga bez problemu :)
pokazuje, że system nie jest obsługiwany, a jest to Windows 64 bit

@korbuzz: a to wybacz, po tym komunikacie stwierdziłem, że próbujesz coś "ugrać" na Windows 7. Odnośnie szukania sterowników pod Windows 10 to znajdziesz wszystkie na stronie HP: https://support.hp.com/pl-pl/drivers/laptops

Wystarczy tam wpisać tylko numer seryjny swojego laptopa (znajdziesz go pewnie pod laptopem, w BIOSie lub też na pudełku laptopa jako Serial Number lub S/N).
@strusmig: I tak zrobiłem, tylko po ściągnięciu sterownika do karty sieciowej mi wyskoczył komunikat, że nie jest on kompatybilny z moim systemem (a było to na Windows 10). Jak zainstalowałem Windows na czysto z innego obrazu to już poszło bez problemu i nawet nie musiałem nic ściągać. Samo nagle wszystko załadowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)