Aktywne Wpisy

lronman +1751
Czy przebywa ktoś z was obecnie w Lloret De Mar?
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
Zaginął mój szwagier, we wtorek wymeldował się z hotelu i nie dotarł na lotnisko w Barcelonie. Czy ktoś może pomóc?
#barcelona #lloretdemar #hiszpania #zaginieni
źródło: temp_file1978085994806868946
Pobierz
Po co nosimy majtki?
![Bosak w TVP WORLD [EN]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/edb9bf57605906a49d1f9758a75d97752ec688af492eb1690124d664019be60b,q80.jpg)

Jest sobie wiekowa kuchenka mikrofalowa SAMSUNG ME711K. Przez wiele lat podłączona do również wiekowej antyprzepięciowej listwy z wyłącznikiem (tani model z Biedronki – KD-1115FM (Clarus SP-1201)). Wiem, że nie jest to wskazane.
Od jakiegoś czasu, podczas pracy kuchenki (szczególnie na wyższych watach) nieregularnie dochodzi do wyłączenia przycisku na listwie. Okablowanie w mieszkaniu zgodnie ze sztuką – kabel ochronny i różnicówka.
I mam teraz trzy pytania:
1. Czy problemem w tej sytuacji jest raczej po stronie mikrofali czy listwy?
2. Czy wymiana w mikrofali wtyczki (sama wtyczka – nie kabel) na płaski model, aby podłączać ją bezpośrednio go gniazdka, wiąże się z ryzykiem jakichkolwiek komplikacji?
3. Przy okazji - Czy w mikrofali można wymienić żarówkę na mocniejszą? Przez czarne ścianki przy obecnej mało co w środku widać (tak było od nowości). Byłbym wdzięczy za wskazanie modelu.
Pozdrawiam :-)
#elektronika #agd #elektryka #majsterkowanie #naprawa #serwisagd
najpierw spr co siedzi w ścianie, jak drut alu to dramat i czeka cię remont, jak miedź to pytanie ile żył, jaki przekrój itd , nie da się jednoznacznie doradzić co masz zrobić
Natomiast wymiana wtyczki na kątową - oczywiście że możesz, to urządzenie bierze max 1000W pewnie więc to nie problem. Ot tylko wtyczkę i
Ten scenariusz "Możliwe że zbiega się w czasie moment włączenia magnetronu w mikrofali z górką sinusa 230V a że tam jest transformator wysokiego napięcia o wysokiej mocy to ma chwilowy "zajebiście duży" pobór prądu i wywala ten bezpieczniczek" Najprawdopodobniej jest moim problemem. A i o czym kompletnie nie wiedziałem, to że listwa z czasem traci parametry... W sumie myślałem, że są wieczne :-)
Natomiast o swój komputer dbam jak o żonę, więc czy
ot peceta miej na listwie jakimś acar czy coś i będzie git.
wymiana żarówki powinna nie wymagać narzędzi, ewentualnie śrubokręta i nie bycia troglodytą. Może być opisana w instrukcji.
Komentarz usunięty przez autora