Wpis z mikrobloga

Najtrudniejsze w przejściu z Windowsa na Linuxa jest zapamiętanie, że tylda jest tam zwykłym znakiem i wystarczy wcisnąć ją jeden raz.
~~
#linux #windows
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@HalEmmerich: polecam utworzenie sobie osobnego układu klawiatury dla windowsa gdzie wycinasz funkcjonalność tworzenia znaków diakrytycznych z tylda xd
  • Odpowiedz
@inql: Już się przyzwyczaiłem do automatycznego wciskania spacji po tyldzie, dlatego mam problem na Linuxie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@eugeniusz_geniusz: Obawiam się, że to było używane jedynie w czasach starożytnych, teraz pewnie nikt nawet nie wie jak to działa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@PortowySzczur: ja zastosowałem takie rozwiązanie bo daily używam linuxa a w pracy windows funkcjonuje tylko jako host. Jest specjalny tool od ms, gdzie możesz stworzyć sobie swój własny layout klawiatury. Bierzesz polski jako wzór, usuwasz tyldzie tę własność, zapisujesz, instalujesz i ustawiasz jako domyślny. It works xD
  • Odpowiedz
@HalEmmerich: A teraz zwróć uwagę, że masz dwa schowki na tekst - jeden "klasyczny" kopiuj-wklej, drugi pod środkowym przyciskiem myszy. :)
Początkowo mnie to irytowało, ale teraz żałuję, że nie ma tego pod Windowsem. Podobnie jak eksploratora plików z obsługą kart.
  • Odpowiedz