Wpis z mikrobloga

@kogut_20: promowany? To że coś istnieje nie oznacza jeszcze promowania. Zdjecia rajstop to nie promocja fetyszu stóp, zdjęcia dzieci nie są promocją pedofili a sklepy zoologiczne z obrożami promocją bdsm.

Poza tym domyślam się, że te twoje zachodnie media to post na twiterze zalajkowamy przez 4 osoby xd

Osobiscie znam sporo gorszych fetyszy. Niech ludzie robią w łóżku co chcą jak im to sprawia przyjemność.
  • Odpowiedz
@JustTheDude: To się tworzy bo obszar przyjemności jest blisko obszaru nieprzyjemności - stąd powstają takie patologie.

Tutaj z braku kontroli. Cuckold może powstać gdy ktoś czuje brak kontroli i chce oszukać samego siebie, że ma kontrolę i "pozwala" na zdrady - dzięki tej przemianie z tragedii na (pozorną) kontrolę, niektórzy tacy osiągają przyjemność.
Są, oczywiście, również inne przyczyny powstawania cuckold-ów.

Zdecydowanie nie powinno się tego normalizować.
  • Odpowiedz
@milymirek: Co robią ludzie to ich sprawa, nawet jeśli to faktycznie droga do autodestrukcji, to no cóż.. Tak być musi najwidoczniej, póki robią sobie sami krzywdę, to niczyj problem.

Ani ja, ani ty, ani nikt inny nie jest i być nie może jakimś królem, czy bogiem co traktuje ludzi jak cyferki i statystyki i jak mu się nie zgadzają to ma im przeciwdziałać.

Poza tym wymyślanie jakiś ideologii pod cuckoldstwo
  • Odpowiedz
Co robią ludzie to ich sprawa

@JustTheDude: Zdecydowanie nie powinno się tego normalizować.
Mówimy o przestrzeni publicznej.

Poza tym wymyślanie jakiś ideologii pod cuckoldstwo jest głupie. Jeśli już ktoś to miałby robić to jakiś psycholog po latach badań, a nie wykopek
  • Odpowiedz
@milymirek: Ale z jakiej pozycji tak mówisz?

Morderstwa na przykład nie powinno się normalizować, bo może się tyczyć ciebie, albo po prostu dotyczyć i krzywdzić innych ludzi.

To co ludzie sami sobie robią? Ani przeciwdziałać, ani wspomagać.

Walka z wiatrakami.
  • Odpowiedz
@milymirek: ale dlaczego czujesz się upoważniony do śmiania z tych ludzi?

W czym taki trójkąt w łóżku jest gorszy od zwykłego trójkąta gdzie partner kobiety i drugi facet robią to jednocześnie?

Co za różnica czy pieprzą się jednocześnie czy jeden po drugim?
  • Odpowiedz
@Pierorzek: Nie wiem o co ci chodzi, ale śmiałem się w podlinkowanym wpisie z Gonciarza i Dąbrowskiego ale nie za ich cechy tylko za ich zachowanie wokół tego tematu.

Skąd twoja potrzeba bronienia czegoś(mimo że nie jest atakowane) - nie wiem, ale się domyślam.
  • Odpowiedz