Wpis z mikrobloga

@Zendemion: Dalej nie wiem co korwiniści robią z tymi socjalistami z RN. Chyba, że nie chodzi wcale o gospodarkę, a walkę z wolnością światopoglądową.
@DizzyEgg: Ja o tym wiem ale nie raz była tutaj tak nazywana.
  • Odpowiedz
że straszna "lewaczka" Jachira

@LukasRR: kto ci gada, że Jachira jest lewaczką? xD

a posłowie najbardziej wolnościowej i pro-gospodarczej partii wstrzymali się od głosu?

Co kłamiesz? Przecież korwiniści głosowali PRZECIW. A narodowców walić prądem, ale chociaż Bosak też był przeciw
  • Odpowiedz
@LukasRR: to kim są w końcu ci lewacy według korwinistów? Etatystami, czy liberałami którzy nie chcą wprowadzać zamordyzmu? A może po prostu "lewacy" to wszyscy ci ktorzy nie zgadzają się z szurami z konfederacji?
  • Odpowiedz
nie PiS

@sajnguri800: pis to lewactwo, tylko gorliwie się modlą
@OddajButa123: dyskurs w Polsce jest spieprzony. Są lewacy gospodarczy jak pis, lewica. Są też, choć to głupi podział, lewacy światopoglądowi - konflikt tradycja kontra progresywizm nie powinien być wiązany z lewą czy prawą stroną.
  • Odpowiedz
  • 2
@Zendemion Nie rozumiem dlaczego lewacy odrzucają fakt, że lewicowe osoby mogą być wierzące. Takim przykładem był ś.p. Tomasz Kalita z SLD.
  • Odpowiedz
@Volki:

Nie wiem czy zauważyłaś lewaku, że koalicja, do której należy Jachira, była za 14 emeryturą.

Ale to nie lewaki krzyczą że socjal jest zły tylko wolnorynkowcy. Tymczasem w niby wolnorynkowej partii 5 z 11 glosujących nie zajęło stanowiska.. Pytanie dlaczego skoro podobno wolnorynkowcy są przeciwko rozdawnictwu? A moze to znowu problem z tym, że wonorynkowcy nie mogą się dogadać z narodowcami?
To sytuacja dosyć mocno problemowa wizerunkowo pomimo, że "ZA" nikt nie głosował. Nie można stać okrakiem na barykadzie - jak jest głosowanie to trzeba zając jakieś stanowisko. Wstrzymanie się od głosu to zawsze porażka bez względu czy robi to lewica czy prawica. Brak sprzeciwu można odbierać jako przyzwolenie, a przynajmniej tak to
  • Odpowiedz
  • 9
@nie_tak_szybko

Ale to nie lewaki krzyczą że socjal jest zły tylko wolnorynkowcy.

No i wolnorynkowcy byli przeciw.

Tymczasem w niby wolnorynkowej partii 5 z 11 glosujących nie zajęło
  • Odpowiedz