Wpis z mikrobloga

Jak dam pada na gwarancję, to ups przyjedzie go odebrać? I czy trzeba płacić? Czy Gates bierze na siebie koszta? Czy musze #!$%@?ć do placówki? Bo najbliższą mam ponad 40 km od mnie, na benzynie w zimie nie wiadomo czy auto odpali, sie zastanawiam. Bo może szybciej kupie nowego u Sławka w komisie 200 metrów od domu. 3 miesiace do końca gwarancji i gałka lewa ucieka w prawo i x nie obija, pad zadbany, jako tako, a czytając o przyjaznej polityce gwarancyjnej ms sie zastanawiam po prostu. Dodam że gałka uciekała w prawo od zakupu, ale jestem tolerancyjny i dało się grać. Tylko teraz ten x nie odbijający to już jest problem. #xbox #xboxone #xboxseriesx
  • 23
Jak dam pada na gwarancję, to ups przyjedzie go odebrać?

@ShakeItOff: tak i jeszcze Ci gałę zrobią. Gdyby mieli nie przyjechać i nie zrobić, to zawsze możesz wysłać sam za 10-15 PLN do serwisu.
@ShakeItOff: gram na PC, ale mam Pada xbox 360, więc się nie emocjonuj ;-) Każdego kuriera można wezwać do domu (mieszkam w mieście, nie wiem jak jest w miasteczkach albo na wsi, ale obstawiam, że tak samo) :)

Serio zadzwoń na tę ich infolinię, może masz akurat door-to-door
@ShakeItOff musisz zanieść do punktu, jakiegoś w pobliżu, zazwyczaj jest to jakiś sklep osiedlowy. Ogólnie to wg mnie są cyrki, wysłałem tydzień temu w środę wieczorem tablet MS surface pro do serwisu na gwarancję, bo lewy głośniki się #!$%@?ł. W piątek wieczorem pojawiło się info że już dotarło do serwisu (jak ja wysyłałem to leciało do Bydgoszczy) w poniedziałek info że naprawiają i że skończyli i wysyłają. Nie było by w tym
  • 0
@mikorys Ciekawostka, bo jak kupowałem konsolę to przyszła właśnie z Eindhoven z Holandii, chociaż kupowałem w Niemieckim Microsofcie, widocznie mają tam siedzibę i domyślnie prawdopodobnie tam pójdzie gwarancja. Co czy tak czy siak nie daję mi odpowiedzi na moje pytanie. Czy jak zacznę proces gwarancji po wydrukowaniu etykiety od MS muszę jechać do UPS i tam nadać paczkę z zepsutym padem. Omijacie mi to pytanie Panowie :/.
@ShakeItOff: żadne, wypelniasz zlecenie serwisowe na stronie microsoftu, przychodzi CI pdf z etykieta, zamawiasz odbior paczki kurierem na stronie UPS, naklejasz etykiete na paczke kurier przyjezdza odbiera. Za mniej wiecej tydzien/dwa dostajesz naprawiony lub nowy sprzet bo to jedzie gdzies do serwisu na zachód chyba do Niemiec z tego co pamietam. Akurat serwis Microsoftu to jeden z lepszych z jakimi mialem doczynienia. Jak im raz cos reklamowalem to nawet nie kazali
  • 0
@Maniek89 Dzięki za informację chłopaki (czy tam dziewczyny), dzisiaj to po prostu niewiadomo. O to pytałem. ( ͡º ͜ʖ͡º) @ainam102 Dzięki wielkie, miłego wieczoru. Jeszcze mozna liczyć na wykopków. Jeszcze raz dziękuję za info wam.
@ShakeItOff: Doszła w 2 dni do bydgoszczy, ale dziwnym trafem wymienili sprzęt na nowy, bo wysłali mi po 3 dniach od wysyłki nową paczkę z Holandii.
PS: To po angielsku nawijaj, więc żaden problem.