Wpis z mikrobloga

Planuje w najbliższej przyszłości zapisać się na jakąś sztukę walki. Nigdy nie trenowałem żadnych, a z 3 lata temu uczestniczyłem w bójce i to tyle jeśli chodzi o moje doświadczenie xD Ćwiczę na siłowni, więc potencjalnych rywali postura potrafi odstraszyć, ale jednak chciałbym się nauczyć bić by jednak w sytuacjach podbramkowych czuć się pewniej. Myślałem nad mma, ale tam raczej jest wszystko na raz i tutaj celuje raczej w stójkę czyli boks albo kickboxing. Co uważacie? Też zależy mi by nie kupować dużej ilości sprzętu, przynajmniej na początek
#sportywalki
  • 1
@Nano22:
Właściwie to nie ma znaczenia jaki sport stójkowy będziesz trenował. Każdy będzie skuteczny na kogoś niewytrenowanego.
Jeżeli tobie też to nie robi zbytniej różnicy (bo na np. wszystkie ci się podobają w takim samym stopniu) to najlepiej wybrać miejsce z najlepszymi trenerami i podejściem do ćwiczącego

W may thai i kickboxingu musisz niestety kupić więcej sprzętu niż w boksie. Oprócz rękawic dochodzą nagolenniki a w tajskim dodatkowo ochraniacze na łokcie.