Wpis z mikrobloga

@lronman: Mam nadzieję, że inni się nie przestraszą dłuższej batalii sądowej. Oby sądy zaczęły zawieszać wykonanie kary przez sanepid do czasu zakończenia sprawy, podobno to jest możliwe.
@NaczelnyWoody: Nie wiem czy popierałeś wcześniej #otwieramy , ale ja bynajmniej nie zamierzam teraz zacząć szykanować firm które się nie otworzą. Ci ludzie niektórzy są na granicy utracenia dorobku życia i nie będę ich winił, że zmienią zdanie ze strachu przed konsekwencjami i walką z automatycznie silniejszym aparatem państwowym. Nie mniej cały czas będę wspierał biznesy które się tylko otworzą w okolicy i się tam wybiorę żeby chociaż trochę solidarności pokazać.
@NaczelnyWoody: z takim podejściem to nigdy nie będzie z tego kraju coś więcej niż chlew obsr* g*** . Podejście bylebym tylko ja miał dobrze a innych to już walić. Zauważ, że ci przedsiębiorcy generują mnóstwo miejsc pracy i koniec końców płącą też podatki. Uważam, że powinniśmy wspierać każdą formę legalnej działalności właśnie ze względu na lokalną solidarność. I tak samo wszyscy równo walczyć z każdą formą nielegalnej represji którą próbuje