Wpis z mikrobloga

Dobra #lego świry. Kupilem w ciemno od syna koleżanki. Umówiliśmy się na 100zł. Jak zobaczyłem torbę to znalazłem jeszcze w kieszeni 40zł. Ile mam mu jeszcze przelać żeby mnie sumienie nie gryzło?

Drugie pytanie jak się za to zabrać jak nie ma żadnej instrukcji? Chce skompletować jak najwiecej zestawow. Swoje klocki z dziecinstwa pamietalem, wiec lecialem po katalogach z tamtych lat i szukalem swoich zestawow. Tu nie mam punktu zaczepienia.
źródło: comment_1609955243MC4TVZeOyOnvGyazRlk6eq.jpg
  • 11
@nalej_mi_zupy: po pierwsze, sortujesz kolorami klocki, będzie potem łatwiej szukać. W pojemnikach można dawać np do jednego białe czerwone i pomarańczowe, czyli kontrastowo. No chyba że masz co najmniej 10 pojemników na główne kolory. Najwięcej jest czarnych o szarych przeważnie.

Po drugie ma stronie www LEGO są wszystkie instrukcje do klocków online. Ściągasz i układasz.
@nalej_mi_zupy: na zdjęciu jeszcze widać (na górze, pod tym mieczem) taki żółty długi element (jakby z ząbkami) zakończony beamem technic (z 3 dziurami na oko). Widziałem kiedyś ten element, ale nie pamiętam już jak się nazywa :/ Powinien być na nim gdzieś numer elementu. Po tym numerze możesz poszukać konkretnego klocka, a potem gdzie ten klocek występował