Wpis z mikrobloga

Mirki jak w praktyce wyglada odbiór prawka, i to jeszcze w obecnej sytuacji? Na infocar jest niby napisane że wydawane jest maksymalnie do 7 dni roboczych od złożenia wniosku, u mnie już 30.12 „wskoczył” ten ostatni punkt, zapłaciłem tego samego dnia. Biorąc pod uwagę to że od 30 były tylko 4 dni robocze, to i tak mam jeszcze 3, więc lepiej się nastawić że jednak poczekam dłużej niż 7 dni, czy mieć nadzieję że może będzie w miarę terminowo?
#prawojazdy #lodz
  • 16
  • Odpowiedz
@druglord: Ja opłaciłem, jeździłem miesiąc bez prawka, potem złożyłem papier w starostwie i po 10 dniach miałem plastik. Kpina że można opłacić przez internet a papierek i tak trzeba donieść. Możesz sprawdzić status swojego prawa jazdy na stronie infocar jak opłaciłeś, u mnie nic się nie zmieniało dlatego poszedłem do starostwa
  • Odpowiedz
  • 0
@RafalAdam: dupa, dzwoniła do mnie kobitka z urzędu i mówi, że nie opłaciłem jeszcze. Na co mówię że wpłaciłem, odpowiedziałem jej kiedy wpłaciłem, i dowiedziałem się że muszę dowód wpłaty zanieść do urzędu albo wysłać mailem. Więc tak na dobrą sprawę to ponad 2 tygodnie czekałem właściwie na nic, na stronie nic nie ma o tym, albo nie doczytałem i zwaliłem sprawę na własne życzenie ( ͡° ʖ̯ ͡
  • Odpowiedz
@druglord: K*rwa mać! To w końcu trzeba wpłacić wcześniej, czy nie? :D Mi typek z urzędu mówił przez telefon, że opłacić można już przy odbiorze. I bądź tu człowieku mądry...

Rozumiem, że u Ciebie też już był punkt: "Dokument został zamówiony".
  • Odpowiedz
  • 0
@RafalAdam: w skrócie dowiedziałem że sama wpłata na infocarze to nic, muszę jeszcze wysłać mailem albo dostarczyć potwierdzenie w urzędzie, i prawda - bądź tu mądry ¯_(ツ)_/¯.
Właśnie nie, miałem cały czas ten punkt o tym że PKK zostało przyjęte i coś tam dalej. Teraz mam nową „oś” i że „Dokument został zamówiony”, po tym jak dostałem wiadomość zwrotną z urzędu że przyjęto potwierdzenie wpłaty.
  • Odpowiedz
Ja miałem lepiej :D Wpłaciłem na info-carze i okazało się, że nie do tego urzędu, co trzeba, bo w moim mieście są dwa, a ten mój jest niepodłączony do systemu i muszę zapłacić w kasie na miejscu. XXI wiek w Polsce :D
  • Odpowiedz
  • 0
@skeeto666: update: wczoraj jakieś 1.5h po wyjściu z domu i pogodzeniu się z tym, że znowu mam farta, okazało się że prawo jazdy mam do odbioru, szkoda tylko że chyba muszę je najpierw odebrać żeby dodać je w aplikacji, bo nie ukrywam że wręcz idealnie by było, bo weekend, wolne i mógłbym akurat gdzieś się przejechać żeby zacząć przestawiać się na jazdę samemu, ale skoro już czekałem tyle czasu, to te
  • Odpowiedz