Elo kosmo-mirki. Często narzekacie na niebezpieczeństwa czyhające w kosmosie na pilotów, którzy nie szukają zwady a jedynie chcą mieć przyjemność z eksploracji, handlu czy górnictwa, dlatego wychodzę z inicjatywą "GEA" czyli Gank Evasion Academy, dzięki której dowiecie się jak uciec bandycie a także będziecie mogli tę umiejętność przećwiczyć bez ryzyka utraty statku. Jest wśród nas kilku doświadczonych pilotów, którzy takie szkolenie mogliby przeprowadzić. Jako komunikator proponuję Discord na kanale WykopDangerous, termin do ustalenia. Wołam do tablicy zarówno potencjalnych instruktorów jak i wszystkich zainteresowanych nauką tej bardzo użytecznej umiejętności.
Dla uzupełnienia dodam, że taka inicjatywa pojawiła się już na Discordzie ze strony Sir Ganksalot i znalazła tam pewne zainteresowanie, jednak jej organizatorem jest środowisko gankerów, więc niechęć do nich powoduje nikłe uczestnictwo początkujących pilotów. Jestem od roku członkiem organizacji SPEAR czyli "anty gank" która zrzesza najlepszych pilotów szukających przyjemności w ... gankowaniu gankerów. Tak, jesteśmy gankerami ale polujemy tylko na doświadczonych pilotów atakujących statki nieprzystosowane do walki. "Klientów" nam nie brakuje.
@MarcinusZ: może kilka rzeczy bym wiedział, ale tylko raczej tylko podstawy ( ͡°͜ʖ͡°). Na Open latam jak gankuję gankerów (w sposób "na cieniasa" - bardzo słabym statkiem interdyktuję chama nonstop aż zrobi ragequit albo się znudzę ) , tak to solo/ private gram.
@Alryh Wystarczy poznać kilka istotnych elementów żeby nie paść ofiarą. Oczywiście dobrze by było je przećwiczyć na spokojnie, bo później w stresie, przy prawdziwym ataku może się okazać, że sama znajomość taktyki nie wystarcza.
@Fenderson @Alryh @Keris : No spoko, to już 3 osoby. Możemy myśleć o terminie i lokalizacji. Sobota, godzina 20:00 jako pierwsza propozycja. Piszcie, czy Wam pasuje. Ja mogę się dostosować, bo i tak mi robotę zamknęli.
Elo kosmo-mirki. Często narzekacie na niebezpieczeństwa czyhające w kosmosie na pilotów, którzy nie szukają zwady a jedynie chcą mieć przyjemność z eksploracji, handlu czy górnictwa, dlatego wychodzę z inicjatywą "GEA" czyli Gank Evasion Academy, dzięki której dowiecie się jak uciec bandycie a także będziecie mogli tę umiejętność przećwiczyć bez ryzyka utraty statku. Jest wśród nas kilku doświadczonych pilotów, którzy takie szkolenie mogliby przeprowadzić. Jako komunikator proponuję Discord na kanale WykopDangerous, termin do ustalenia. Wołam do tablicy zarówno potencjalnych instruktorów jak i wszystkich zainteresowanych nauką tej bardzo użytecznej umiejętności.
@Keris jesteś w stanie takie szkolenie przeprowadzić?