Wpis z mikrobloga

A ja powiem tak, fanem gier single-player nie jestem ale Cyberpunk mnie w sumie wciągnął. Przez te kilka (chyba z 7-8) godzin gry naprawdę dobrze się bawiłem. O dziwo nie mam nawet ochoty grać w to co zazwyczaj a po prostu odpalam CP i eksploruje. Bugów jest pełno, fizyka kolizji pojazdów ssie a detekcja zaliczenia zadania chwilami działa mi na nerwy ale bawię się mimo to całkiem nieźle. Moim największym zarzutem do CDP jest chyba to co zrobili z optymalizacją, przy naprawdę mocnym egzemplarzu GTX 1080 dropy fps do 30-40 przy 1080p na ultra/wysokich to trochę żałość. Ta karta potrafi uciągnąć tyle klatek w 4K na ultra przy niektórych produkcjach (przykładowo „A way out”). Mam nadzieje, że wyjdzie jakiś performance patch bo trochę oczy bolą jak klatki przy szybszej jeździe samochodem lecą na łeb na szyje a grafika mimo to nie powala. Ogólnie polecam ale raczej z zakupem wstrzymałbym się do następnego patcha (lub dwóch). #cyberpunk2077
  • 3
  • Odpowiedz
  • 0
@Szq: Jeżeli podejrzewasz bootlenecka to nie tym razem bo sprawdzałem, i7 6700k idzie równo na 100% zużycia wraz z kartą, 24GB ram i gra zainstalowana na M2 NVMe więc moim zdaniem jedyna opcja to optymalizacja samej gry.
  • Odpowiedz