Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@deviator: jak masz wersję na steam to bezpośrednio a jak nie steam to klikasz prawym na ikonie Virtual Desktop (koło zegarka)., wybierasz uruchom grę i lokalizujesz plik startowy gry.
  • Odpowiedz
@Raffael: Niestety "Lauch" mam wyszarzony, a próba odpalenie wersji VR ze steam kończy się odpaleniem aplikacji Oculusa, która próbuje łączyć się przez Link
  • Odpowiedz
@deviator: Wystarczy do tego zwykly kabel usb-c. FAQ ze strony VD:
"Can I play SteamVR or Oculus Rift games?
Yes but you need a VR ready PC running Windows 10 (it won't work on a Mac). You need to patch Virtual Desktop after purchasing the app in the Oculus Store. This can be done easily by using SideQuest. Follow the instructions in SideQuest to enable developer mode then click "Install
  • Odpowiedz
@jjankes: Mam nawet niezwykły, czyli polecany tu kabel USB 3.1 od Hama. I problem taki, że z innymi sprzętami działa, ale Link połączyć się nie może, aplikacja Oculus wyświetla połącznie na zielona, ale jak przychodzi co do tego to nie może przeprowadzić testów.
  • Odpowiedz
@deviator: To nie wiem, u mnie zwykly usb Baseus z transferem jakies 400mbps po linku jako tako dziala (czasami przytnie) i gry tez. W kazydm razie zeby zrobic patch VD przez sidequest wystarczy kazdy kabel byleby wtyczka pasowala.
  • Odpowiedz