Wpis z mikrobloga

Witajcie, mam mega problem z inputami w sklepie, a mianowicie kiedy na wersji mobilnej klikam input, aby wprowadzić email to podświetla się tylko autouzupełnienie bez klawiatury ( co jest problematyczne dla klienta jeśli chce wpisać inne dane itp.) - i nawet jeśli jakimś cudem uda się tę klawiaturę uruchomić ( tak jak na zrzucie ekranu ) to wpisując w nią cokolwiek nie wpisuje się to w wybranym inpucie.

Wracając jeszcze do autouzupełnienia, jeśli wybierzemy w tym inpucie autouzupełnienie z wcześniej zapisanych danych ( takich jak email na przykład ) to on się wklei w tego inputa i można go wtedy skasować, kasując go jeśli będzie to np: jakismail@costam.com i zostawiając pierwszą literkę czyli "j" bedziemy mogli dopisać reszte maila. Jesli jednak skasujemy calosc to wpisywanie juz sie nie uda .... Jakieś pomysły ? Mega dziwny problem.

#programowanie #php #css #html #webmastering
imdejv1 - Witajcie, mam mega problem z inputami w sklepie, a mianowicie kiedy na wers...

źródło: comment_1606386144VbPqHvDjBftcxRhibyARtD.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Temat do zamknięcia, że tak powiem. Problemem okazała się czcionka. Wystarczyło zmienić na font-family: Arial z importantem (ktorego ludzie zabraniają :D ) Za pomoc bardzo dziękuje @Fanatyk_Wedkarstwa bo bez niego w życiu bym nie rozwiązał tego, że może chodzić o czcionkę.
  • Odpowiedz
font-family: Arial z importantem

@imdejv1: Tak tylko dla sprostowania: Tam może być jakakolwiek czcionka, Ariala rzuciłem tak o bo to pierwsze co wpadło mi do głowy ale problemem była tamta wcześniejsza czcionka, której używałeś (niestety nie pamiętam nazwy). A important tylko po to żeby nadpisać te inne CSSy, które tam miałeś.

Fajnie, że udało się to rozwiązać i sam jestem zdziwiony, że to czcionka stanowiła problem ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@Fanatyk_Wedkarstwa: Myślę, że problemem mogło być to że za czcionką (tą swoją które pewnie nie ma na androidzie itp. ) nie dodałem kolejnej którą ma czytać w razie "w" czyli np: font-family: Nazwa, "Arial"; - o ile dobrze rozumiem. Co do samego Ariala jest okej, nie chce już tego ruszać :D
  • Odpowiedz