Aktywne Wpisy
Jak wyjść z biedy?
Pytam poważnie.
Nie mam wykształcenia ani doświadczenia zawodowego
Chce coś zmienić na lepsze w nowym roku.
Jaki mam możliwości? Pytam bo sam żadnych nie widzę...
Mam wrażenie że każdy zarabia 10k jak nie więcej i ma możliwość korzystać z życia.
Pytam poważnie.
Nie mam wykształcenia ani doświadczenia zawodowego
Chce coś zmienić na lepsze w nowym roku.
Jaki mam możliwości? Pytam bo sam żadnych nie widzę...
Mam wrażenie że każdy zarabia 10k jak nie więcej i ma możliwość korzystać z życia.

Pamiętam, jak się kiedyś ze znajomymi normikami sylwestra planowało się na 3-4 tygodnie przed. Snuło się plany, gdzie to się nie pojedzie, jak to się nie nawali, jakich to ludzi się nie pozna...
Na szczęście człowiek się odciął, porzucił złe nawyki i wyewoluował w wyższą formę życia, która w tę najważniejszą dla wielu noc, będzie czytała mądrą książkę -Rafał Ziemkiewicz "czas bezprawia", a rano pójdzie pobiegać, by z politowaniem i poczuciem wyższości
Na szczęście człowiek się odciął, porzucił złe nawyki i wyewoluował w wyższą formę życia, która w tę najważniejszą dla wielu noc, będzie czytała mądrą książkę -Rafał Ziemkiewicz "czas bezprawia", a rano pójdzie pobiegać, by z politowaniem i poczuciem wyższości

źródło: +
Pobierz
na 11.11 kupiłem przedmiot. Zaraz później sprzedający zaczął mi wysyłać wiadomości, zebym anulował zamówienie, bo jednak nie ma przedmiotu itp itd ... - nie chciało mi się wierzyć, bo nadal przedmiot był dostępny w sklepie, więc olałem go.
Przed końcem czasu wysyłki zamówienie zmieniło status na wysłane, ale tracking jest jakiś lewy. Sprzedawca prawdopodobnie mi tego nie wysłał wcale.
Teraz pytanie, czy mogę coś zrobić innego niż czekać 70 dni do czasu kiedy będę mógl zrobić disputa?
Oczywiście sprzedający już nie odpisuje na moje wiadomości.
Pozwole sobie także zawołać @alipaczka, może pomoże potwierdzić, ze tracking UF529795703YP jest lewy
Dzięki :)
@eXcore:
jak przez 10 dni nie ruszy tracking - to mozesz wtedy zaczac disputa. Jak ruszy tracking, to niestety masz zamrozona kase na najblizsze 2,5 miesiaca...
Komentarz usunięty przez autora
@eXcore: są statusy więc lepiej poczekać do końca ochrony.
źródło: comment_1606235689aCf5aPBqcak0Wt4hmzOrIS.jpg
Pobierz@kondziuux997: CZYM idzie?!
Rano dzisiaj miałem brak info.
No nic, to poczekam :)
Dzieki wszystkim za pomoc!
Dzisiaj zdziwiło mnie, bo odstałem powiadomienie o statusie DELIVERED - oczywiście paczki nie mam ;)
Dodatkowo na alie wciąż nie ma żadnego info pobranego o trackingu, a strona do której odsyła ali pokazuje jeszcze coś innego (https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=UF529795703YP)
@AliPaczka: Panie Paczko mogę prosić o ekspertyzę? :)