Wpis z mikrobloga

MIrki co mogę zrobić z Panem Chinczykiem sprzedawcą na #aliexpress?

na 11.11 kupiłem przedmiot. Zaraz później sprzedający zaczął mi wysyłać wiadomości, zebym anulował zamówienie, bo jednak nie ma przedmiotu itp itd ... - nie chciało mi się wierzyć, bo nadal przedmiot był dostępny w sklepie, więc olałem go.

Przed końcem czasu wysyłki zamówienie zmieniło status na wysłane, ale tracking jest jakiś lewy. Sprzedawca prawdopodobnie mi tego nie wysłał wcale.

Teraz pytanie, czy mogę coś zrobić innego niż czekać 70 dni do czasu kiedy będę mógl zrobić disputa?
Oczywiście sprzedający już nie odpisuje na moje wiadomości.

Pozwole sobie także zawołać @alipaczka, może pomoże potwierdzić, ze tracking UF529795703YP jest lewy

Dzięki :)
  • 17
  • Odpowiedz
Teraz pytanie, czy mogę coś zrobić innego niż czekać 70 dni do czasu kiedy będę mógl zrobić disputa?

@eXcore:

jak przez 10 dni nie ruszy tracking - to mozesz wtedy zaczac disputa. Jak ruszy tracking, to niestety masz zamrozona kase na najblizsze 2,5 miesiaca...
  • Odpowiedz
@eXcore: wywalił na ciebie małe( ͡° ͜ʖ ͡° )*: żółte jajca, paczka wysłana? wysłana a ty czekaj te 70 pare dni: i koniec końców pierdziel się z disputem, miejmy jednak nadzieje że wysłał poprawną przesyłke
  • Odpowiedz
  • 0
@eXcore podobna sytuacja ale kazał dopłacić 9usd do wysyłki, nie zgodziłem się, dał tracking ale lewy, który prowadził do miasta ponad 300km dalej, założony spór i niby refund zaakceptowany ale nie mam jeszcze pieniędzy na koncie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@satsun: ja pieniądze odzyskałem już. Jedynie straciłem czas, bo nie wiem czy dostane przedmioty na prezenty ;)
  • Odpowiedz
@AliPaczka może i nie wpływa to na otwarcie sporu, ale ja już 3 razy miałem tak że zwrotu nie dostałem i kazali po sąsiadach chodzić czy nie odebrali mojej paczki albo iść na pocztę po jakiś dokument że nie dostałem paczki. Skończyło się na tym że nie dostałem zwrotu za brak towaru, odwoływałem się od ich stanowiska ale dalej się upierali że dostałem i chcę wyłudzić kasę :(
  • Odpowiedz