Wpis z mikrobloga

Przecież te konsole wydajnościowo prezentują ten sam poziom. Serio czas wczytywania gry ma przeświadczyć o tym która ma lepszą wydajność? Dla mnie wydajność, to wydajność graficzna a nie czas odczytu z dysku, ale rozumiem, że niektórym może na tym zależeć.

Druga sprawa, to to, co producent gry zrobi z tym, co mu daje producent konsoli. Albo to wykorzysta, albo nie. Dopiero jak porównamy 10 tytułów, to będzie można coś powiedzieć. Obecne osądy wytaczane są na podstawie jednej gry... Przecież nie wiadomo co developerzy skopali co zrobili dobrze. Głupio byłoby mi podejmować decyzję tylko na tej podstawie.

#ps5 #xbox
  • 8
10 tytułów

@hadriell: The Last of Us 2, God of War, Miles Morales, Spiderman Remastered, Demon's Souls, Bloodborne, Final Fantasy VII Remake, Horizon: Zero Dawn, The Last of Us Remastered, Days Gone. Developerzy wiekszosci z tych gier nie wykorzystali w ogole tego SSD. Porownuj.
Mnie się ogólnie wydaje, że wiele osób nie potrafi odróżnić czasu wczytywania gry, od wydajności graficznej.
To są inne komponenty, które za to odpowiadają. Co prawda mają lekką korelację, ale przy tej klasy sprzętach jest niewielka.
Można stworzyć konsolę lepszą graficznie ale z gorszym dyskiem i na odwrót.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hadriell: obstawiam że teraz to nie robi różnicy ale za kilka lat znowu będzie narzekanie, że wszystko ładuje się latami więc dzisiejsze 2 sekundy różnicy zamienią się w 10 sekund za kilka lat co nie jest wielkim dramatem ale nadal sterczenie nad ekranem ładowania coraz dłużej nie jest zbyt zachęcające