Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Najlepsze jest to że #M$ #microsoft #xboxone nie musi w ogóle Xboxa produkować. A #sony #ps5 nie wydając PS mogli by zbankrutować.

Nikt już nie kupuje telefonów od Sony, nikt nie kupuje tv od Sony.

To tak jak by starszy brat mający 400k zł na koncie pocieszał młodszego mający 200zl na koncie xD

Młodszy bardziej ambitny ale wie że nigdy nie dobije do procentu sukcesu brata.
  • 23
  • Odpowiedz
  • 0
@M558: Od kiedy M$ ma mnie w dupie? Raczej odwrotnie. Mam w #!$%@? rzeczy za free. Ile to było wpisów na wykopie że M$ ogarnął Xboxa i w końcu Sony przestanie dymac graczy bo ma konkurencję i musi coś z tym zrobić?
  • Odpowiedz
  • 1
@M558: 2 komentarze 0 na temat xD Po #!$%@? się udzielasz w ogóle?

Taka prawda. My mamy w #!$%@? za free, a was dymają na każdej grze.

Startowe pozycję na PS5?
DLC do gry z PS4 i remake gry sprzed 16 lat.

A już czytałem wpisy że na Xbox tylko starocie w gamepass. A sami jaracie się odgrzewanymi kotletami sprzed X lat.
  • Odpowiedz
@Qontrol: Sony Music, Sony Pictures, aparaty/kamery foto Sony. Nadal maja sluchawki z NAJLEPSZYM systemem ANC, Nie Sony by nie zbankrutowalo od tego, ze nie sprzedaje konsol xD. No i umowmy sie, utrata Sony na rynku gier to powrot MSu do ich zajebiscie zamordystycznych zapedow z poczatkow XBox One, bo nie beda mieli konkurencji.
  • Odpowiedz
  • 0
@stormkiss: Ale przyznać musisz że to jak walka wujka z milionami na koncie a ambitnym chrześniakiem mającym 200zl na koncie ;) Sony pod względem kasy nie ma najmniejszego startu. I tak Sony bez PS by padło. Słuchawki? Prosze Cię. Jedynie te kamery, bo robią dobre obiektywy. Z których sami nie korzystają a sprzedają dalej a do swoich produktów wrzucają najtańsze gówno.

@M558: Setki gier w tym sporo AAA która za
  • Odpowiedz
@Qontrol: x #!$%@? D
Niech sobie MS jest ogromną korporacją i co z tego wynika? Nie potrafią wygrać z Sony jeśli o konsole i gry chodzi. I rzeczywiście tyle "za free" od MS xD płatny gamepass z kiepskim grami, normalnie ogień. Jak ostatnio sprawdzałem to w tej cudownej usłudze znalazłem 16 gier, które mnie interesują z czego kilka było już w PS+, kilka innych już ograłem na PS4, jedna już zdążyła
  • Odpowiedz
Sony pod względem kasy nie ma najmniejszego startu.

@Qontrol: oczywiscie, ze tak. MS trzepie OGROMNA kase na swoich uslugach chmurowych i Windowsie. Tyle, ze... problemem nie jest rzucic garniec zlota i liczyc na zyski, bo mozna sie przejechac ;). Tym bardziej cieszy, ze Sony jedzie MS w dywizji growej jak chce :D. Widac, ze wrzucanie ogromnej kasy nie znaczy tak wiele jak niektorzy by chcieli

https://www.statista.com/statistics/297533/sony-sales-worldwide-by-business-segment/ - wplywy z dywizji growej
  • Odpowiedz
@Qontrol: procent

Jasne, ze MS sie musi starac. Zreszta, sam MS to wie, bo kupil przeciez Zenimac i kilka innych studiow (tak to sie chyba odmienia :/). Jakby uwazal, ze nie musi sie starac to by nic w tej materii nie zrobil.
  • Odpowiedz
@Qontrol: Pomimo sympatii do Sony to tu masz całkiem rację. Przepaść jest duża ale nie aż tak, jak w twoim porównaniu.

Microsoft właściwie jest juz firma “too big to fail”. Ich dywersyfikacja inwestycji jest niesamowita:
- producent popularnego oprogramowania
- producent sprzętu biurowego (laptopy)
- producent sprzętu gamingowego

Ich marki/firmy, które przejęli lub stworzyli:
Windows, Office, Teams, Azure, Skype, LinkedIn, GitHub (wraz z NPM), Xbox, Bethesda, Minecraft, Bing. Niemal każda z
  • Odpowiedz
  • 0
@Qontrol: pamiętaj, że Microsoft to korporacja nastawiona na zyski i wszystko to co robią za darmo tak na prawdę jest za pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Spójrzmy na taki teams lub office dla szkół za free
  • Odpowiedz
  • 0
@Qontrol jakby Xbox sobie dobrze nie radził, to Microsoft nie miałby problemu z ich zaoraniem - Nadella się nie pieprzy w tańcu i chciał markę ukatrupić już w 2014, tak samo zresztą jak Windows Phone'a, więc szybciej padnie Xbox niż PlayStacja
Przy Playaku nie wydaje mi się, by Sony mogło ukatrupić taka markę, poszliby prędzej z nią razem na dno, a to wbrew pozorom trwałoby dość długo
  • Odpowiedz
@stormkiss: Nie ma, testowałem razem z Bose i mam inne zdanie. W dodatku tych słuchawek z mikrofonem nie podepniesz przez bluetooth do PS5 co jest absurdem i pokazuje jakie to korpo.
  • Odpowiedz
pamiętaj, że Microsoft to korporacja nastawiona na zyski i wszystko to co robią za darmo tak na prawdę jest za pieniądze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@junoreactor:
Każde korpo tak działa, Sony też
  • Odpowiedz
@Qontrol: A dla mnie te argumenty w stylu ps5 bije na głowę pod względem gier Xboxa też nie są do końca trafne bo ludzie źle na to patrzą. Xbox z pełną świadomością poświęca to, że nie ma gier typowo ekskluzywnych, bo większość z nich jest na pc, żeby właśnie ich sprzedać tam więcej. W rynku konsolowym przegrywają, ale do tego sprzedają te gry na pc, podczas gdy ps5 sprzedaje gry tylko
  • Odpowiedz
wszystko to co robią za darmo tak na prawdę jest za pieniądze

@junoreactor: Dodać do tego by należało, że główne pieniądze są od użytkowników biznesowych. Dlatego też opylało im się przymykać oko na piracenie windowsa w domu, bo zyskali na tym pozycje hegemona i biznes nie miał specjalnie wyboru i musiał płacić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Masz mocnego pcta? Bierz ps5, jak nie masz to kwestia wyboru.
  • Odpowiedz