Wpis z mikrobloga

Witam, mam ja oto problem, może ktoś tu coś pomoże, będę wdzięczny. Dziś w drodze leasingu nabyłem citroena C3, chciałem pobawić się androidauto, ale chyba zacząłem od złej strony, gdyż najpierw ściągnąłem najnowszy build z apkmirror 5.7.603964 zainstalowałem na swoim Xiaomi Mi9T i poszedłem podłączyć do samochodu. Po podłączeniu i konfiguracji na telefonie wyświetliła się na tablecie w samochodzie mapa googla, jednak po kliknięciu w ikonkę radia znikła i już nie dało się wrócić do android auto na wyświetlaczu samochodu, na telefonie wciąż było, że połączono. Po odłączeniu kabla i włączeniu z powrotem nic się nie dzieje, w samochodzie nie ma połączenia z AA, nie ma mapy czy innych aplikacji a na telefonie jest połączenie. Po wielu próbach zauważyłem, że po zresetowaniu ustawień radia samochodowego do fabrycznych można znów podłączyć kabel i załapie na raz AA wyświetli mapę, jednak cokolwiek potem kliknę na tablecie samochodu to znika AA i nie da się znów połączyć, zostaje tylko reset fabryczny ustawień radia. Czy to wina Xiaomi? coś z radiem samochodowym czy USB samochodu? dodam tylko, że po podłączeniu do USB samochodu kabla to trochę szaleją powiadomienia (wybór trybu kabla wciąż się pojawia) próbowałem na oryginalnym kablu (ale także na jakimś kupionym do ładowania, tam w ogóle nie ma komunikacji AA). Czy da się usunąć android auto z systemu aby wgrać starsze na próbę?
#androidauto
  • 6
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@prawdziwek tylko jak wgrać inną wersję gdy uruchamiam plik na telefonie poprzedniej wersji to mam info "aplikacja nie została zainstalowana", a chciałbym wgrać starsze właśnie na próbę, jak się robi unroll albo uninstall android auto?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@prawdziwek ale że co? Mam android 10 w aplikacjach nie ma czegoś takiego jak android auto bo to wbudowana apka, nie ma jej nigdzie na listach, nie ma ikonki nie ma skrótu, dlatego pytam jak w Xiaomi mi9t miui 12 zrolować do poprzedniej wersji android auto.
  • Odpowiedz