Wpis z mikrobloga

najlepsi to są jednak eksperci od strategii JAREK TO WSZYSTKO WYMYŚLIŁ I SIEDZI TERAZ ZADOWOLONY xdddddddddddddddddddd tak, każdy byłby zadowolony, gdyby w trakcie pandemii na ulice wyszły setki tysięcy MŁODYCH ludzi wściekłych na całą ekipę rządzącą + kościół katolicki, wy macie doświadczenie strategiczne na poziomie grepolis albo innego margonem, trzeba być upośledzonym, żeby myśleć, że kaczor tak chciał, wiecie to chciał zrobić? chciał przykryć temat zarażeń i myślał, że aborcja rozejdzie się po kościach i SIĘ POMYLIŁ, przeliczył się, wasz genialny napoleon z żoliborza zrobił błąd, bardzo duży błąd, liczba zakażeń wzrośnie jeszcze bardziej + ma do ogarnięcia wściekły tłum, gdzie pewnie 90% to młodzież, co teraz, staruszki wyjdą bronić kościołów? jak myślicie, że wojsko będzie bronić pisu to jesteście ostro w błędzie, bo ten rząd wali hajs w upośledzonego brata wojska polskiego - wot, wojskowi są delikatnie mówiąc niezadowoleni, a i jeszcze argument jest A BO KACZY TO TAKI SUPER POLITYK WSZYSTKO PRZEJĄŁ, tak, bo tusk pewnie by nie mógł zrobić tego samego, nie będąc przy tym starym walikoniem ze spaczonym umysłem, to tak jakby chwalić typa, że przekupił sędziego i jego drużyna wygrała mecz xddd pis jest ostro w dupie, liczba zakażeń wywali jeszcze bardziej, sąsiedzi zamkną granice, ludzie będą codziennie wychodzić, bo na home office się mocno nie zmęczą i władza się zesra, tak upada dyktatura #bekazpisu #protest #aborcja #polityka
  • 27
  • Odpowiedz
@na-spokojnie: Nie jestem i nie będę w stanie przyznać. Proszę bardzo żyj w przekonaniu, że PiS się przeliczył,no bo musisz mieć racje. Władze w dzisiejszych czasach się cholernie trudno obala w protestach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@na-spokojnie: No oczywiście, że jest to bomba. Ale tym pisiorom zjebom pozwala się na wszystko, no bo co, bo mogą. Obawiam się że nie dowiemy się skali zaniedbań i już czuje, że w wielu rodzinach nagle starsi członkowie, nagle zaliczą zgony.
  • Odpowiedz
  • 0
@na-spokojnie Tatata, bo przecież temat aborcji został wyciągnięty po raz pierwszy xDD Gdyby mieli ten rząd wywieźć na taczkach, tak pewnie bym stał na tych protestach z nimi, a tak poskakali drugi dzień i do protestów już dołączyły się tak samo skrajne grupki jak fanatyczni PiSowcy, tyle że "lewicowe". Już temat aborcji powoli schodzi na temat walki z KK, a o COVID, problemach gospodarczych, służbie zdrowia w ruinie to nikt nie
  • Odpowiedz
@lemek3: tatata to weź mi przypomnij kiedy tak jebnęło i ludzie wyszli na ulice, kto będzie bronił kk? garstka walikoni z konfederacji czy emerytki? mieszkasz w warszawie? wiesz co tu się dzieje? masz tu wszystkie najważniejsze instytucje, już w mniejszych miastach ludzie wchodzą i demolują, myślisz, że banda policjantów z 3k na rękę ich powstrzyma? to nie jest standardowy protest, nigdy nie było takiej sytuacji i skończ #!$%@?ć, na ulice
  • Odpowiedz
  • 0
@na-spokojnie Czarne marsze kobiet też były ogromne, nie aż tak, ale były. Do tego, kto będzie bronił KK... No dokładnie te walikonie i emerytki. Wiesz jak ogromną jest ta grupa społeczna? Jak myślisz, czemu PiS wygrał wybory? Bo kupił osoby, który są na tym proteście?

I tu nie chodzi o to aby kogoś powstrzymać, bo nie będzie trzeba. Przecież o tym właśnie pisze. Jakby te protesty miały skończyć się siłowym usunięciem posłów PiS, tka byłbym tam z nimi. Natomiast oboje dobrze wiemy, że gówno z tego będzie i

1. PiS zrobi co ma zrobić i się rakiem wycofa z tematu aborcji
2. PiS zrobi co ma zrobić, a protesty i tak ucichną, bo taka nasza polska
  • Odpowiedz
@lemek3: to powodzenia w obronie kościołów przez stare baby xdddddd wycofanie się nie wystarczy, będzie liberalizacja aborcji, wiesz kto ma problem z wystrzałem zakażeń? pis typie, bo to pis rządzi, to oni mają #!$%@? w tej sytuacji, to oni muszą coś z tym zrobić, jarek siedzi tam zesrany, wie, że jak się wycofa z aborcji to straci mnóstwo poparcia, ludzie zobaczą, że da się coś zrobić i dalej będę naciskać,
  • Odpowiedz
@lemek3: typie ale wiesz że to już przeszlo? To nie jest żadna zasłona dymna tylko dosłownie zakazanie 97% przypadków aborcji, nie #!$%@? ustawa od głosowanie tylko wiążąca decyzja, sytuacja jest nieporównywalna do poprzednich strajków w tej sprawie i skala protestów też jest absolutnie rekordowa
  • Odpowiedz
  • 0
@InlandEmpire I co z tego, że to już przeszło? Wystarczy wprowadzić nowelizację, która będzie "lepiej precyzować" zasady aborcji i poddać ją jeszcze raz pod sprawdzenie przez TK... PiS obecnie ma wszystkie potrzebne narzędzia aby tą decyzję odkręcić.

@na-spokojnie Ty chyba nie do końca rozumiesz, że tu nie chodzi o fizyczną ochronę, a o wywołanie kolejnego podziału w społeczeństwie. PiS i tak już przegrał kolejne wybory, na jego miejsce wchodzi wariacja
  • Odpowiedz
@lemek3: aborcja upośledzonego dziecka jest dla mnie bardzo ważna, bo mam dziewczynę i jest coraz bliżej momentu, w którym chcielibyśmy zdecydować się na dziecko, szansa, koronawirus u mnie raczej wyglądałby tak, że przez tydzień miałbym katar
  • Odpowiedz
  • 0
@InlandEmpire I co to ma wspólnego z tym co napisałem? Jak widać elementarna wiedza ze szkoły podstawowej jest dla Ciebie obca. To wiele wyjaśnia dlaczego takie barany wychodzą protestować tylko przy takich "problemach" jak aborcja, które równie dobrze można rozwiązać krótkim wyjazdem do dowolnego kraju graniczącego z polszą.

Gdybyś miał wybór życia w Polsce z zakazem aborcji a na Ukrainie to czy wybrał byś Ukrainę??
  • Odpowiedz
  • 0
@na-spokojnie Jak się z Tobą zgadzam, że aborcja jest ważna i powinna być w ogóle dostępna na życzenie, tak są rzeczy ważniejsze. Zadam Ci do samo pytanie, czy gdybyś miał wybór życia w Polsce z zakazem aborcji czy na Ukrainie to czy wybrał byś Ukrainę?
  • Odpowiedz