Wpis z mikrobloga

Hej Mirki, do środy mamy czas na wybranie w pracy towarzystwa, które będzie u nas obsługiwać ppk. Mam pytanie do osób, które zlecają swoje wypłaty co miesiąc, możecie polecić ze swojego doświadczenia jak łatwo robi się to w Waszym towarzystwie? Czy po otrzymaniu danych do logowania wystarczy tylko kliknąć wypłać, czy co miesiąc trzeba się szarpać z jakimiś wnioskami? Interesują mnie praktycznie opinie osób, które stosują system wypłat co miesiąc w celu otrzymania 1% podwyżki :p
#ppk #pytanie #finanse
  • 3
  • Odpowiedz
@smieszko: w zeszłym tygodniu zrobiłem pierwszą wypłatę w życiu, Nationale Nederlanden, z tego co pamiętam to wybierasz w menu operacje finansowe, zleć wypłatę, trzeba wpisać numer swojego konta, zaznaczyć checkboxy że jesteś poinformowany że dopłaty państwa przepadają + 30% na zus, potwierdzić, wklepać kod smsowy i się czeka 4 dni robocze.
  • Odpowiedz
@smieszko w PKO musisz pierwszy raz iść do placówki banku zdefiniować swój numer konta. Później już tylko klikasz przez neta guziczek wypłaty i gotowe.
Z tego co się orientuję to maja zapis w regulaminie że wypłata do 30dni (zamknięcie funduszu który jest notowany z kilkudniowym opóźnieniem + święta dlatego pewnie się zabezpieczają) z reguły to jednak kilka dni.
  • Odpowiedz