Wpis z mikrobloga

Największa wpadka przy okazji premiery nowych kart, to wpadka youtuberów. Tyle testów zrobili, tak zachwalali i nikomu się nie wysypało do pulpitu. Te ich testy to nic innego jak lokowanie produktu. Robione na zamówienie, opłacone z góry. Teraz sprawa się rypła i powoli zaczynają przebąkiwać o problemach. Jakoś nie widziałem jeszcze jakiegoś youtubera komputerowego, który zjechałby jak burą sukę jakiś model karty i przy okazji producenta, za wadliwy produkt. #!$%@?ę tych pseudofachowców. Mam nadzieję, że będę tak długo czekał na swój produkt, aż mi go zrobią jak się należy, a stanie się to dopiero wtedy, jak karty trafią do normalnych użytkowników, a nie tych chodzących, sprzedajnych reklamiarzy.
#rtx #nvidia
  • 7
@Variv: no tak, ale jakoś youtubery nie wspominały o tym problemie. A zablokowanie OC sterownikiem to trochę jak łatanie tonącego statu taśmą klejącą. Widać, że na szybko robione, bo nawet w moim 2060S zegary nie boostują się powyżej 2000 MHz. Spadek wydajności w furmarku 0,5%, więc nie mam o to żalu. Tylko o to, że te #!$%@? sprzedajne z youtuba nas oszukały.
@youmimicanski: youtubery przynajmniej niektóre mówili że sterowniki prasowe się nie sypały. Sypała się pierwsza wersja sterownika publicznie dostępnego, druga już jest ok. Tydzień i naprawione. Porównaj to z AMD gdzie problemy były przez kilka miesięcy.
@youmimicanski: Niezłe masz opóźnienie. Problem stał się głośny z tydzień(?) temu, został już rozwiązany a ty się teraz odpaliłeś.

No najwyraźniej... nikomu się nie wywaliło do pulpitu. To że widzisz kilku narzekających użytkowników NIE oznacza że problem jest uniwersalny. Nikt nie będzie pisał bez powodu "grałem sobie dzisiaj i gra mi się NIE WYWALIŁA".

Przy każdym chyba produkcie jest ta głupia dyskusja. Wszystko się pali, wywala, ma jakieś kosmiczne wady -
Porównaj to z AMD gdzie problemy były przez kilka miesięcy.

@keton22: nie porównuję, bo nie mam żadnego żalu do nvidii. Wpadki się zdarzają. Nikt nie jest nieomylny. Kłamstwa natomiast nie znoszę.

OC w każdym razie nie jest "zablokowane"

@Sinity: @Variv:
źle się wyraziłem. Rozwiązali problem i chwała im za to. Nie wierzę, że testerzy nie mieli tego buga.
@youmimicanski: Z tego co GamerNexus wspominał to błąd nie wychodził na benchmarkach i pod wysokim obciążeniem, (FurMark itp.), bo sterowniki były przystosowane do tego, a nie do gier (To jest normalne dla wczesnych sterowników). Karty się wywalały, bo mechanizm kontroli poboru mocy i zegar nie współpracowały tak jak powinny ,przy dużym poborze zegar nie mógł się rozkręcić na maxa (co jest dobre), ale gdy trafiało na lżejsze obliczenia to zegar dostawał