Wpis z mikrobloga

@sedziakalosz
@Tommy__ Zawsze się zastanawiałem nad kupnem switcha ale jakoś nigdy nie widziałem w tym większego sensu. Co do wyjazdów, to zielone karty mają teraz serwis streamingowy i można grać w najlepszych detalach na smartfonie/tablecie czy innym urządzeniu.
@Nerlo: Switch to jednak co innego niż streaming gier z PC, masz całą masę gier jak Breath of the Wild czy Mario Odyssey które niespecjalnie się wpisują w to jak wyglądają inne gry AAA, dla mnie to była ciekawa odskocznia od PC czy PS4.

Nawet taka prosta rzecz gdy kupiłem Zeldę i wsadziłem ją do czytnika kart. Po sekundzie gra już była na ekranie głównym i mogłem zaczynać grę podczas gdy
@Tommy__ Kurcze zapomniałem o Breath of the wild, chętnie bym to ograł. Tak jak piszesz, z błyskawicznym graniem na konsolach było dobrze, dopóki gry nie ważyły po kilkadziesiąt Gb.
Co do streamingu to zaletą jest to, że możesz grać na ziemniaku byle by był podłączony do internetu i miał ekran.
@Foma_Fomin Całe życie gram na Pc, kupiłem x360 potem ps4, teraz zamówiłem ps5 bo mam sporą bibliotekę z poprzedniej generacji i o ile ta będzie równie stabilna i bezproblemowa to będę zadowolony. Jeśli ktoś twierdzi, że może wygodnie grać na pc z kanapy to nigdy nie miał styczności z konsolami XD