Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@ElCidX jak mogę to jakoś sprawdzić to powiedz, ale wydaje mi się że więcej niż 1kh

@hrumque nie bardzo chce cofnąć i pchnąć filament i jest mocno wyrobione gniazdo wejścia filamentu
nie bardzo chce cofnąć i pchnąć filament i jest mocno wyrobione gniazdo wejścia filamentu

@keisyr: no to trzeba sprawdzić, dlaczego nie chce. odłączyć rurkę idącą do głowicy, i zobaczyć wtedy jak przez extruder drut wchodzi.
Gniazdo wejścia filamentu - nie jest istotne do pracy. W ostateczności - wstawić tam kawałek rurki ptfe.

Co do całego extrudera - to jest identyczny jak w CR-10 i Ender3 ... jak chcesz to mam ze
via Android
  • 0
@hrumque kupiłem już ten dual trochę dałem się wydymać bo zapłaciłem 100zl za niego, nie patrząc na aliexpress ale trochę też zależy mi na czasie więc trudno. Dzisiaj rozbiore jeszcze raz i dokładnie wyczyszcze, może ożyje. Czujnik końca filamentu bez problemu z tym dualem będzie współpracował?
@keisyr: przecież ten czujnik może być "gdziekolwiek na drucie" przed extruderem (by wykryć brak drutu nim ten brak dojdzie do extrudera, by było za co resztkę wyciągnąć. Więc z każdym extruderem to będzie tak samo działało, najwyżej jakiś uchwyt na niego sobie wydrukujesz.
via Android
  • 0
@hrumque na Twoich ustawieniach, nawet spoko tylko mam pewien problem nie wiem czemu zawsze na tej samej wysokości co bym nie drukował mam takie zgrubienie jak na zdjęciu
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@keisyr: problem z osią Z. Luźne nakrętki-łączniki z silnikiem? Syf na śrubie trapezowej Lbo N prowadnicach osi Z, gdzie dostaje oporu na tej konkretnej wysokości, przez co warstwy są bardziej ściśnięte, a potem go pokonuje i idzie dalej wyżej
via Android
  • 0
@hrumque zwrócę na to uwagę, wczoraj pokusiłem się o updatenfirmware i przy drukowaniu okręgu drukarka wydaje dźwięk jakby coś drżało.... Wróciłem do starego i przestalo xD