Aktywne Wpisy
Od czegoś trzeba zacząć ¯_(ツ)_/¯
Slabegeny +36
#przegryw czy to normalne że wynająłem pokój na noc w centrum dużego miasta i robie z ukrycia foty laskom? Czuje się trochę jak creeep ale w sumie to co mam robić skoro jestem brzydki?
Wczoraj, w rocznicę Bitwy Warszawskiej, ulicami Warszawy przeszedł Marsz, w którym obok biało-czerwonych flag mogliśmy zaobserwować takie piękne rzeczy jak:
- koszulki zespołu Konkwista 88 - otwarcie neonazistowski zespół, 88 oznacza Heil Hitler;
- koszulki z Otto Skorzenym, komandosem Waffen SS;
- krzyże celtyckie - w formie używanej przez dzisiejszych neonazistów i grupy białej supremacji;
- Czarne Słońca - ulubiony symbol Himmlera, używany m.in. w jego zamku Wewelsburgu, dziś wykorzystywany przez grupy neonazistowskie jak Antipodean Resistance czy Batalion Azowa;
- Triskeliony - w formie przypominającej swastykę, używany m.in. przez terrorystów i morderców z neonazistowskiego Afrykanerskiego Ruchu Oporu;
- koszulki Falange Espanola - największa faszystowska partia w Hiszpanii w latach 30-tych (wchłonięta przez Karlistów w 1937).
Oczywiście nikogo nie zatrzymano, nikomu nie postawiono zarzutów.
#bekazprawakow #neuropa
@Fighter_forGlory: to było zanim plebs doszedł do władzy
1. Myślę, że nie doszło do zatrzymań bo te symbole są legalne ?
2. Zapewne lepiej znasz znaczenie i pochodzenie tych symboli niż 90% tych idiotów
1. Nielegalne jest propagowanie nazizmu. Jeśli chodzenie na masową demonstrację w koszulce zespołu, który w nawet nazwie odwołuje się do Hitlera nie jest propagowaniem, to nie wiem, co nim jest.
2. Ci co z nimi maszerują pewnie nie, ale goście w koszulkach kapeli neonazistowskich, czy żołnierzy Waffen SS, raczej nie kupili ich przypadkiem w H&M i musieli włożyć wysiłek, aby akurat taką szmatę zdobyć.
1. Pamiętaj, że jeśli pod propagowanie nazizmu weźmiemy coś takiego jak "sugerujące Adolfa" 88 (nie mówię, że grupy neofaszystowskie nie używaja tego jako "kodu - po prostu ma to dużo więcej znaczeń) to należałoby też aresztować za koszulki czy przypinki na lodówki ze zbrodniarzami komunistycznymi (wiesz do czego "pieję") bo nielegalne jest też propagowanie komunizmu. (czerwona flaga też w sumie się łapie)
2. Nie będę bronił debili choć taka
@gokihar: No panie, czerwona flaga to symbol robotniczy, nie komunistyczny i używana jest m. in. przez środowiska socdemokratyczne, które niejednokrotnie bolszewizm zwalczały. Komunistyczny jest czerwony sztandar z sierpem i młotem.
Co do Niemiec i Szwecji - zgoda.
A swastyka to hinduski symbol szczęścia a krzyż celtycki jest uznawany przez kościół
@drzewokaktusowe: durne porównanie, przecież chodzi o kontekst.
Partia walczącą o prawa idąca pod symbolem robotniczym ma
Wszystko co tu napisałeś to twoje założenia.