Wpis z mikrobloga

@w0rst_pl: Szczerze to nie wiem, ale wątpie bo revolut jest brytyjski, chyba, ze znajdziesz cos takiego jak monese/revolut, tylko ze tureckie XD

Jeśli jesteś po przeprowadzce do nowego kraju lub żyjesz za granicą przez dłuższy czas, możesz zaktualizować swoje ustawienie kraju sklepu Steam podczas kończenia swojej pierwszej transakcji, wykorzystując metodę płatności z tego kraju. Jeżeli twoja lokalizacja różni się od ustawionego kraju sklepu na koncie Steam, będziesz mieć możliwość zmiany
  • Odpowiedz
@janas_pro: steam juz dawniej prosił/doradzał producentom gier by ustawiac wyzsza cene w ARS, widac ze coraz bardziej biora sie za przechodzenie ludzi do argentyny i byc moze dojdzie do sytuacji ze w lirze tureckiej bedzie taniej niz w ARS. Ostatnio takie działanie zauwazyłem z Fall Guys
Cena w ARS z 324,99 bez promki podniesiona do 720, w innych walutach cena nie podszkoczyłą.
Trzeba jezdzic, obserwowac ceny w sklepie steam.
  • Odpowiedz
@OsraneMajtyXD: Valve absolutnie nie doradzało, aby wydawcy zwiększali cenę w Argentynie, ba, nadal podstawowy odpowiednik $60 to $ARS649,99. Tak to wygląda na panelu wydawcy. Jedyne co to był komunikat dla devsów, ale to już w sumie dawno (ponad rok), że Valve bierze się za turystów i będzie skuteczniej blokowało konta. Mam nadzieję, że wkrótce większość takich osób faktycznie spadnie z rowerka, bo ciągłe żonglowanie ceną w panelu wydawcy jest męczące.
  • Odpowiedz