Wpis z mikrobloga

• 1
@BartStaszewski Poza tym ten chłopak pisał w swoim ostatnim liście, że jest zerem. Pewnie ktoś tak o nim powiedział. Zwykły przypadek, że użyłeś tego słowa czy jednak niczym nie różnisz się od prześladowców tego chłopaka?
  • Odpowiedz
  • 2
@BartStaszewski Chyba mam problemy z tym ;) Mógłbyś mi pomóc i wytłumaczyć?
Ironicznie napisałeś, że LGBT skalało pomnik, przez co uraziło uczucia religijne między innymi premiera. Czy obraża uczuć innej osoby jest dla Ciebie czymś ok?
Użyłeś słowa "zero" tak siebie nazwał wspomniany przez Ciebie Dominik (chamska gra na uczuciach odbiorców posta?), czy nazywanie tak kogoś innego jest według Ciebie właściwe? Gdybym nazwał Ciebie Ciebie zerem odebrałbyś to jako komplement czy
  • Odpowiedz
@Fako: nie napisałem że premier jest zerem a że jest politycznym zerem. To semantyczna i logiczna różnica. Ostra, wyrazista krytyka działań polityków mieści się w debacie publicznej. Sam wielokrotnie jestem jej poddawany :)
Co do tego co zrobili aktywiści i aktywistki wieszając flagę to cóż - nie zbyt mnie obchodzą uczucia premiera który szczuje na osoby LGBT wraz prezydentem Polski doprowadzając do samobójczych śmierci dzieciaków LGBT. Niech wyprowadzą częściej uczucia
  • Odpowiedz
  • 1
@BartStaszewski Idąc tym tropem Polaków mogą nie obchodzić uczucia mniejszości seksualnych a tym samych ich samobójstwa? I mogą spadać na bambus ze swoimi racjami skoro tak usilnie próbują je forsować?
  • Odpowiedz
  • 0
@Niezgodny Nie wiem czy skakał czy grzecznie chodził, takiego słowa użył OP, który widocznie nie lubi jak ktoś manifestuje swoje uczucia religijne w miejscu do tego jak najbardziej przeznaczonym :)
  • Odpowiedz
  • 1
@BartStaszewski Mi demokracja prasuje ale LGBT chyba nie używa demokratycznych metod takich jak debata, lubi za to wandalizm i obrazę uczuć innych osób. Użyjesz sformułowania, że z wrogiem walczy się każdym dostępnym sposobem?
  • Odpowiedz
@BartStaszewski: Przecież bycie blondynem to nie żadna ideologia, jak bycie gejem czy lesbijką... Jeśli rudy, blondyn czy łysy zrobi coś złego powinien odpowiedzieć za to. Chyba, że jest jakaś organizacja/ideologia/partia zrzeszająca blondynów, to wtedy ta organizacja powinna potępić coś co nie jest zgodne z prawem, bo to narusza dobre imię takiej organizacji.
  • Odpowiedz