Wpis z mikrobloga

@zawisza:Cienkie zielone szparagi gotujemy przez 10-15 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i cukru.
Sos besszamelowo-serowy
Na patelnę dajemy łyżkę mąki, łyzkę masła i trochę mleka. Rozpuszczamu i zalewamy niewielką ilością leka ciągle mieszająć. Po rozgrzaniu dodajemy powoli szklankę mleka, 3 szczypty gaki muszkatałowej i scieramy 10dkg sera zółtego. Czekamy aż się zagotuje na patelni, polewamy szparagi.
zawisza - @zawisza:Cienkie zielone szparagi gotujemy przez 10-15 minut w wodzie z dod...

źródło: comment_1592499332CcQzbTsOjQGG0KjUAU1Efm.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@zawisza: Sałatkę szczypiorkową postanowiłem zrobić, ponieważ szczypiorek mi bardzo obrodził (picrel)
Gtujemy małą miskę makarony (świderki), studzimy. Do przekrojonego na pół makarony dodajemy:
-puszkę kukurydzy
-pokrojony w drobną kostkę ser żółty
-pokrojony szczypior
- łyżkę majonezu + łyżkę jogurty
- dużo piepszu
- trochę soli
zawisza - @zawisza: Sałatkę szczypiorkową postanowiłem zrobić, ponieważ szczypiorek m...

źródło: comment_1592499549pRqanPMS6lvKXSZB96drM0.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz