Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@stared55: Z żywicą to jest taki problem że trzeba zdaje się ją utwardzać, chyba UV światłem? Ale głowy nie dam
No i czyszczenie wydruku, komory
No i nic większego nie wydrukujesz :c
  • Odpowiedz
  • 1
@stared55 jaki budżet? Jeżeli chińczyk to polecam cr10s pro (najlepiej V2 bo masz bltouch więc jeden mod mniej). Jeżeli budżet wiekszy to Prusa i3 Mk3s. A jeżeli budżet bardzo niski to Ender 3
  • Odpowiedz
@lewymaro co ty #!$%@? chłopie? Ender dobrze poskładany daje dobre druki. Nie musisz robić nic poza przyłożeniem się do składania. Nie masz drukarki i piszesz ludziom takie rady.

@stared55 na początek coś budżetowego, ja polecę to co mam czyli endera3. Nie sugeruj się też radami teoretyków, jak ten dzban wyżej, co drukarkę widział tylko na YT
  • Odpowiedz
@tomszczyk: reddit ¯\(ツ)_/¯ a czy ja piszę że wydruki kiepskie wychodzzą? tylko napisałem co ludzie sobie przerabiają w nich, a stoły krzywe się zdarzały, rzadko, ale jednak ¯\(ツ)_/¯
sam uważam że Ender to dobry wybór na początek
  • Odpowiedz
@lewymaro napisałeś, że żeby ender miał ręce i nogi trzeba wymienić płytę xd, wentylatory sprężyny stołu (?) i #!$%@? wie co jeszcze. Są to totalne bzdury, więc piszę żebyś nie doradzał tak ludziom.
  • Odpowiedz
@stared55: Ender 3 pro. Stockowy drukuje dobrze do bardzo dobrze (Na pewno PLA, do reszty potrzebne trochę wiedzy). Do tego jak nie chcesz zmieniać płyty/softu a chcesz robić kalibracje to to umożliwia z menu(zwykły tego nie ma). Kolejne usprawnienia niekoniecznie wpływają na jakość wydruku, ale na pewno wpływają na liczbę wyzwań dla właściciela aby utrzymać fabryczną jakość wydruku :) Jest jednak kilka drobnych usprawnień które się mogą przydać, takich jak
  • Odpowiedz
@lewymaro spoko, ja widziałem w necie wiele poradników do endera typu musy have, zresztą nawet tutaj się przewijały. Ja mam wszystko oryginalne, dodrukowalem jakieś pierdy typu zaślepka na kratkę wentylatora czy prowadnice to filamentu czyli rzeczy nie mające wpływu na druk i serio chodzi to zajebiście. Być może niektóre egzemplarze były trefne i trzeba było w nich kombinować, tego nie wie nawet stół mam nieruszony, fabryczny i klei się zajebiście i
  • Odpowiedz
@krak pewnie, że można. ja jednak uważam, że dopóki wszystko działa dobrze, to nie tykam ;) jedyna rzeczą jaką bym chciał to wyciszenie, ale póki wszystko działa, to nie będę niczego zmieniał
  • Odpowiedz
@tomszczyk: luz :) a co drukujesz generalnie?
robiłeś bawiłeś się w wygładzanie wydruków takim sprayem ze szpachlą może? ciekaw jestem czy faktycznie to tak dobrze wychodzi z tym
  • Odpowiedz