czemu serwery oracle to takie gowno i sie wylacz to pol dnia zamiast w 10s? sa jakies lepsze serwery innych firm? to wszystko siedzi na javie a java to gowno i zamula ale myslalem ze rozwiazania dla firm sa lepsze a tu jednak gowno -.-
@Lukzx: Nie wiem, ale mogę powiedzieć o projekcie w którym pracowałem który się włączał kilka minut. Nie powiem jaki dokładnie żeby pozostać anonimowy.
Ten mój program to była taka przepychaczka centralizująca. Klient wysyłał zapytanie do mojego programu i ten przepychał do innych komponentów na innych serwerach. Zapytania mogły być o ustawienie czegoś lub pobranie stanu czegoś.
Przy uruchamianiu program zczytywał dane od innych komponentów do cache'a (dla szybkiego odczytu danych i szybkiej walidacji zapytania), tylko jako że API było skopane bo nie można było pobrać wszystkich informacji naraz tylko trzeba było crawlować na podstawie poprzedniej odpowiedzi. Dodajmy wszelakie opóźnienia sieciowe i mamy wolny
@Lukzx: Proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd: 1. Oracle jest napisane w C, humorystycznie zerknij tutaj - https://news.ycombinator.com/item?id=18442941 2. Przewagą w firmach 'gównianej' Javy w stosunku do innych rozwiązań jest taka, że posiada bardzo dobre mechanizmy rollbacku i łatwiej jest znaleźć specjalistę niż do takiego Cobola ( ͡°͜ʖ͡°)
to wszystko siedzi na javie a java to gowno i zamula ale myslalem ze rozwiazania dla firm sa lepsze a tu jednak gowno -.-
#pytaniedoeksperta #oracle #linux
Ten mój program to była taka przepychaczka centralizująca. Klient wysyłał zapytanie do mojego programu i ten przepychał do innych komponentów na innych serwerach. Zapytania mogły być o ustawienie czegoś lub pobranie stanu czegoś.
Przy uruchamianiu program zczytywał dane od innych komponentów do cache'a (dla szybkiego odczytu danych i szybkiej walidacji zapytania), tylko jako że API było skopane bo nie można było pobrać wszystkich informacji naraz tylko trzeba było crawlować na podstawie poprzedniej odpowiedzi. Dodajmy wszelakie opóźnienia sieciowe i mamy wolny
Komentarz usunięty przez autora
1. Oracle jest napisane w C, humorystycznie zerknij tutaj - https://news.ycombinator.com/item?id=18442941
2. Przewagą w firmach 'gównianej' Javy w stosunku do innych rozwiązań jest taka, że posiada bardzo dobre mechanizmy rollbacku i łatwiej jest znaleźć specjalistę niż do takiego Cobola ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora