Aktywne Wpisy
L3stko +19
Kojarzycie sprawę tweeta z groźbą ataku na Sejm? Nie mam zamiaru nikogo bronic bo sam również krytykowałem gościa, ale robi się ciekawie. Osoba o której była mowa w tamtym znalezisku zgłosiła na policji przejęcie swojego konta twitterowego. Jeśli faktycznie to nie on pisał, kolejny raz okaże się, że wykopki to wieśniaki z widłami i pochodniami.
Jak już wspomniałem, ja sam go krytykowałem ale jednocześnie zakopałem znalezisko, za co oczywiście byłem bluzgany. Głównym
Jak już wspomniałem, ja sam go krytykowałem ale jednocześnie zakopałem znalezisko, za co oczywiście byłem bluzgany. Głównym
Wanzey +727
Pan Żywiec Zdrój, człowiek który wymyślił wodę.
Szanujesz - plusujesz.
Szanujesz - plusujesz.
Wstrzymał bym się z zakupem roślin w tym samym momencie co wystrój, niekoniecznie przeżyją w czasie kiedy będziesz zastanawiał się nad koncepcją baniaka w środku.
Swoją drogą to poszukałbym najpierw na lokalnych grupach czy ktoś nie ma na sprzedaż używanego akwarium z szafką, może
Raczej pośrednio, wyjdzie w praniu. Właśnie dlatego pytam czy nie za dużo kg tak naprawdę wziąłem do takiego akwarium, więc może zmniejszę o 5kg skały. Trudno tak sobie zaplanować jak tego nie widać w rzeczywistości, bo zdjęcia są tylko podglądowe dla wszystkich opcji wagowych. Nie mniej więcej ile skałek dają w zależności od wagi.
Narazie oryginalny filter, oświetlenie i grzałka.
ciągle zastanawiam się nad rozmiarem, ale uważam, że to 60l
Skoro dopiero zaczynasz i jeszcze nie masz koncepcji ani doświadczenia, to może zacznij od czegoś bardziej w kierunku roślinnego? Wtedy tak naprawdę wystarczy korzeń dla ozdoby, 2-3 groty z bambusa i jak zaczniesz zabawę z roślinami, zobaczysz jak rosną i to powoli ułożysz sobie w głowie koncepcję końcowa?
Tutaj poniżej bez żadnych kulek GK ani substratu, hodowane na swojskim bojownikowym gównie ;)
No i nie daj się nabrać na super nawozy. Proszek+woda destylowana+(witamina C+sorbinian potasu jako konserwanty) robią robotę za
Posłuchaj rad kolegów, facebook marketplace, olx, gumtree. Możesz trafić okazję i to nie tylko akwarium,
Widzę, że popełniłeś podstawowy błąd - wyjeb ten Żwir rzeczny do śmieci, wygląda on paskudnie i za jakiś czas będziesz pomstował że zalałeś takie akwa. Poza żwirem resztę możesz potem wymienić, dlatego ważne jest pomyśleć zawczasu o nim