Aktywne Wpisy
patryk_ekiert +487
Ta dzisiejsza młodzież to jakiś dramat. Przechodziłem wczoraj koło podstawówki i nagle widzę, że dzieci wesoło wybiegaja. Chodnik opluły ludzi przepędziły. I ciągle śpiewają hej hej na na hej hej.
Fennrir +69
Wykopki oczywiście dalej uważają że problemy na zachodzie to wina pierwszego pokolenia, jakichś "źle zintegrowanych" jednostek i zachwycają się panem Kunta Kinte w wojsku xD
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
Sorry, ale prawda jest taka że jak ktoś się mocno wyróżnia to nie da się go w pełni zintegrować, taki czarny nawet po pełnej integracji kulturowej nadal będzie Afro-Amerykaninem,Afrofrancuzem,Black British,etc. i tym samym po przekroczeniu pewnego pułapu zacznie się np.:narzekanie że jakaś dziedzina życia jest "za biała",
Strasznie żałosne to jest. Ci ludzie naprawdę wierzą, że pan na chmurce wymyślił im śmierć na covid, ale jak go zapewnią 30 razy, że jest dobry i miłosierny, to powie "a, dobra, przekonałeś mnie"? Pomijam już, że zawierzono naszą służbę zdrowia surogatce, która urodziła syna bożego - to też chyba podobny model wiary - może mama go przekona, że nie warto eksterminować Polaków...
Tak, wiem. Bozia jest dobra i daje prawo wyboru.
#bekazkatoli
@Gorejacy_krzak_agrestu: Zawodna pamięć to jednak główna przyczyna udziału w wyborach
Na drzwiach kurii wisi kartka, że załatwianie spraw tylko przez telefon, a jeśli już osobiście to tylko w masce, .... czyli wątpią w moce swoich modlitw oraz konsekrowanych dłoni i innych części ciała.
@Gorejacy_krzak_agrestu: wiesz, jest taki jeden prosty sposób: wybierasz Hity, potem z Archiwum po prawej stronie np. 2012 i zaznaczasz cały rok. Warto sobie odświeżyć, co wtedy było na topie :-)
Natomiast w modlitwie do której jestem zmuszany poprzez procesje