Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +77
Trochę się zastanawiałam, czy opisać tu swoje traumy, ale zdecydowałam, póki co, że to zrobię. Chociaż nie sądzę, żebyście byli dobrym audytorium. Będzie długie.
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Kiedyś poznałam tu pewnego wykopka. Takiego lubianego i szanowanego. Co siedział na nocnej i miał dużo plusów pod wpisami i kilku kolegow z mirko. Oczywiście ignorowałam wszystkie redflagi, ktore podejrzewam, teraz by juz nie umknęły mojej uwadze. Czemu tak robiłam, nie wiem. Nałożyło się na to mnóstwo czynników,
Mam 17 litrów soku, chcę zrobić 22L wina o mocy 14%, czyli:
22*14*17=5236g cukru
Sok ma 11g/100 ml czyli w 17 litrach mam 1870 gramów. Więc odejmuję ten cukier zawarty w soku, aby poprawnie wyszły mi procenty?
5236g - 1870g = 3366g
Czyli wystarczy jeśli dodam partiami te 3366 gram cukru na taką ilość nastawu? Patrząc na losowe przepisy mam wrażenie, że idzie tam więcej cukru na taką ilość soku. :3
I mam drugie pytanie co jeśli chcę mieć słodkie wino, ale o tych 15 procentach? Bo jeśli dodam więcej cukru to procenty pójdą w górę, więc jak? Słodzić ksylitolem po zasiarkowaniu czy co?
Dzięki za pomoc!
tagi:
Taka ściągawka: