Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +86
W nocy sobie śpię śpię śpię
A w dzień sobie chodzę chodzę
A w dzień sobie chodzę chodzę
źródło: 5b06faa73a0a4b66a631e44618276363
Pobierz
wfyokyga +84
Okazało się, że dam radę przejść parę metrów bez kul. Coś się naprawiło, nie potrafię tego wytłumaczyć xD Oczywiście kuleje, inaczej nie da rady. No ale teraz mogę sobie coś przynieść, bo ręce wolne. W sumie zajebiste to było uczucie, taka wolność, duma i coś jeszcze, nie wiem. Nie będę odpowiadać na żadne pytania, piszę bo chciałem się pochwalić moim sukcesem hehexd Szkoda że w głowie dalej burdel, widocznie nie można mieć

W jaki sposób wprowadzacie nowe osoby do swoich zespołów? Dzisiaj usłyszałem od przełożonego, że obciążam zespół bo zadaje za dużo pytań (level: junior). W jaki sposób zdobywa się wiedzę o domenie aplikacji w waszych projektach? To czy rzeczywiście zadaje dużo pytań jest kwestią subiektywną (moim zdaniem nie, jak napisze raz, dwa razy dziennie do kogoś po kim przerabiam kod to chyba nic złego? Tym bardziej, że od pierwszego dnia pracy #!$%@? u nich kod bo projekt to przyjemny w odbiorze CQRS). Ciekawi mnie to, jak wygląda to u Was. Jest to moja druga praca (wcześniej odbyłęm dwa staże i parę miesięcy w innej firmie ale mi projekt średnio pasował) i w poprzedniej nie miałem takich uwag a pytałem jeszcze częściej
Jak ktoś nowy dostaje stricte wewnętrzny system do przerobienia zazwyczaj najpierw ma wytłumaczone o co tam chodzi i jaka jest aktualnie idea.
Jak ma dorobić nową funkcjonalność na nowych rzeczach, to lepiej jak najpierw poszuka, a jak się zatnie pyta, bo szybciej się nauczy :)
Ale dwa
1. Odpowiedzią jest pierwszy wynik w google.
2. Ktoś pyta o to samo po raz 3.
Każda firma i każdy projekt boryka się z problemami w komunikacji. Jednym z wielu powodów jest to, że ludzie boją lub wstydzą się pytać!