Aktywne Wpisy
mefju1 +703
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
placebo_ +213
całą inbę o rzekome transkobiety mogę podsumować jednym obrazkiem. dla niektórych krótkie włosy to już równa się chłop XDD #paryz2024
Dzień dobry,
Własnie dostałem dzisiaj wypowiedzenie ze skutkiem natychmiastowym.
#!$%@?ć wirusa
Chyba, że cie dyscyplinarnie #!$%@?.
UoP ale polecieli masowo z produkcji.
Pewnie jestem głupi, ale była to moja pierwsza praca na umowie i zawsze myślałem, że jak dostajesz wypowiedzenie to jeszcze pracujesz ten okres wypowiedzenia, a ja od jutra mam już nie przychodzić.
Masz okres wypowiedzenia zalezny od czasu pracy/rodzaju umowy.
już podpisałem.
01.04-02.04 dwa dni wolnego na szukanie pracy
03.04-09.04 wpisali mi wypoczynkowy
i od 10.04 do 30.04 zgodnie z art. 36 (2) KP w okresie wypowiedzenia zwolnienie z obowiązku pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.
Tak jak już napisałem to była moja pierwsza praca, więc sytuacja dla mnie całkowicie nowa ale chyba zachowali się w porządku?
Na dobrą sprawę to możesz iść z tym do sądu, a podpisanie tego skrajnie niekorzystnego papierka próbowac wytłumaczyć presją którą tobie wywierali.
Zakladam ze takie wlasnie Ci przysluguje ze wzgledu na okres pracy. Przy dluzszej pracy mialbys 3 miesieczne.
Pogorszenie się koniunktury nie jest takową. Z racji tego, że dali mu coś do podpisania faktycznie dostał wypowiedzenie za porozumieniem stron, a on zgodził się na wszystkie, skrajnie niekorzystne warunki tego wypowiedzenia.