Wpis z mikrobloga

Hej! Dziś zapraszam Was do przepisu na Cebularz - łatwe i tanie danie kuchni lubelskiej

Oprócz tego trochę ogłoszeń dotyczących #kuchniamg78 poniżej:

1. Długo zastanawiałem się czy w okresie pandemii dodawać przepisy. Po namowach ze strony niektórych z Was uznałem, że dobrze aby na głównej pojawiało się coś więcej niż informacje o wirusie. Z racji obostrzeń wielu z Was siedzi w domu i ma czas gotować stąd decyzja aby dodawać przepisy częściej.

2. Chciałbym aby przepisy pojawiały się częściej niż ostatnio - będę starał się publikować około raz w tygodniu.

3. Będę starał się publikować na tagu kilka dni wcześniej listę potrzebnych zakupów, tak aby można było zrobić je podczas większych zakupów wcześniej.

4. W okresie pandemii skupię się tylko na przepisach, których składniki będą powszechne i łatwo dostępne. Będą też łatwe przekąski, sosy i inne rzeczy, które mogą urozmaicić waszą kuchnie. Nie ciśnijcie mnie, że wybieram proste przepisy ze składników, które nie są specjalnie wyszukane.

5. Szczególnie teraz będę wdzięczy za wszystkie wykopy oraz komentarze, które sprawiają że znalezisko nie zginie gdzieś pomiędzy newsami o wirusie. Choćby kropka zostawiona w komentarzu dla zasięgu jak u Chodakowskiej (xDDD) jest dla mnie sygnałem, że to co robię jest dla Was ważne.

6. Dziś nie ma ankiety, ale wkrótce będą. Teraz szczególnie proszę o pomysły na dania, które chcielibyście abym przygotował :)

To chyba tyle :) Mam nadzieję, że dzisiejszy przepis Wam się spodoba. Jest bardzo prosty ale z jego przygotowaniem trochę mi zeszło przez różne niezależne ode mnie sprawy.

Trzymajcie się i uważajcie na siebie,
MG78

_____________________________________

PS

#kuchniamg78 - tag

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej.
Jeśli Cię zawołałem, a nie chcesz być wołany zaplusuj inny komentarz.
MG78 - Hej! Dziś zapraszam Was do  przepisu na Cebularz - łatwe i tanie danie kuchni ...

źródło: comment_1585128352VD9b0qfbHG6MVkdEbC1Dzi.jpg

Pobierz
  • 152
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qoszmar: Gdybym nie miał maku to raczej zrobiłbym wersję bez

@mikasz: Tak pomyśli się, kilka takich dań już jest

@Amelie: U mnie też był problem, czekałem z przepisem i jego publikacją aż wrócą do sklepów właśnie. Od soboty dostaję informacje, że zaczęły wracać.

@rasterson: U mnie było podobnie. Daj znać jak wyszło!
  • Odpowiedz
@MG78: bardzo fajnie, że wrzucasz przepisy z prostych składników, nawet przed koronawirusem nie chciało mi się latać za składnikami do jakiegoś wymyślnego dania :) Wolę iść do biedry albo kafla i kupić wszystko w 15 min :)
  • Odpowiedz