Wpis z mikrobloga

gdybym nie miał żadnych narzędzi to może bym się zainteresował. Mimo wszystko cena wydaje się ciut za wysoka jak ze marketowy zestaw.
  • Odpowiedz
@tenportaltodno: niby fajnie mieć wszystko w jednej walizce, ale tak to nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupujesz te narzędzia, które są ci naprawdę potrzebne, płacąc odrobinę więcej, ale za lepszą jakość
np. klucz do szprych jest badziewny, jak chcesz się nie pochlastać przy dużym centrowaniu to kupujesz taki, którym się wygodniej kręci i który łapie nypel z 4 stron.

z podstawowych rzeczy, to brakuje według mnie
  • Odpowiedz
Badziewny klucz do szprych oraz skuwacz. Imbusy też bez rewelacji. Reszta ujdzie. Ogólnie to się nawet opyla jeśli chcesz mieć jakieś narzędzia na wszelki wypadek ale nie będziesz ich regularnie używał. Jeśli masz zamiar więcej robić przy rowerze to lepiej jest kompletować powoli dobrej klasy narzędzia (jak np Unior, Bitul, ewentualnie niektóre rzeczy od Park Tool z tych stricte rowerowych). Imbusy polecam Bondhus jeśli liczy się dla ciebie jakość a nie chcesz
  • Odpowiedz
@2YT4U: @globalbus: w zasadzie przydałoby mi się kompletować powoli sprzęt bo jak sam nie zrobisz to nie będziesz miał pewności. właśnie przeglądam na centrum rowerowym produkty ii pewnie jutro na spokojnie zamówie.
w zasadzie to potrzebuje skuwacza do łancucha, bacika, kluczy do wolno i kaset.
z imbusów do roweru to chyba nigdy mi się nie przydało nic innego jak czwórka i piątka.
no nic, dzięki za odpowiedz bede działał.
  • Odpowiedz
@tenportaltodno: troche za tani ale powinno byc ok
@globalbus: naostrzone kombinerki wystarcza, i tak potrzebne

ten wielki klucz do suportu ktory nie wystepuje w tanich rowerach XD

z 2 strony maja tez te dlugie imbusy ktore mam podobne i w zasadzie na poczatek nic wiecej nie trzeba. no ale fakt, kupujac oddzielnie taniej nie bedzie

nie mam zdania, tak jak z tymi czerwonymi sakwami ktore maja, niby ok bo macalem
  • Odpowiedz