Aktywne Wpisy
Korzystacie z lombardów?
W sumie zawsze wiedziałem że istnieją, ale kojarzyły mi się z jakimś badziewiem i wyzyskiem. Teraz sobie pomyślałem że w sumie spoko rozwiązanie bo mam dużo niepotrzebnych gratów, a #!$%@? się ze sprzedażą na OLX to jakiś koszmar.
Korzysta ktoś z lombardów? Działa to dobrze że się idzie i dostaje hajs za rzeczy? Jakie prowizje mają na elektronikę 30%? 50%?
#lombard #sprzedam #olx
W sumie zawsze wiedziałem że istnieją, ale kojarzyły mi się z jakimś badziewiem i wyzyskiem. Teraz sobie pomyślałem że w sumie spoko rozwiązanie bo mam dużo niepotrzebnych gratów, a #!$%@? się ze sprzedażą na OLX to jakiś koszmar.
Korzysta ktoś z lombardów? Działa to dobrze że się idzie i dostaje hajs za rzeczy? Jakie prowizje mają na elektronikę 30%? 50%?
#lombard #sprzedam #olx
konto_obserwacyjne +323
Poczytałem rosyjską prase z ciekawości. Chciałem się dowiedzieć jak cyfrowe wydania relacjonują wojne, a szczególnie ostatnie dni. Wnioski zostawiam wam, ale na samym końcu także dziele się swoją opinią.
Komsomolskaja Prawda - rosyjski tabloid (typ gazety, przeważnie dziennika o sensacyjnej treści i dużej liczbie ilustracji, taki polski Fakt lub Super Express), największa pod względem nakładu rosyjska gazeta codzienna.
- szokująca liczba ofiar wśród cywilów w obwodzie kurskim
- Aleksander Łukaszenka ostrzega Zachód i wierzy, że rosyjskie wojsko usunie wroga z swoich terenów
Komsomolskaja Prawda - rosyjski tabloid (typ gazety, przeważnie dziennika o sensacyjnej treści i dużej liczbie ilustracji, taki polski Fakt lub Super Express), największa pod względem nakładu rosyjska gazeta codzienna.
- szokująca liczba ofiar wśród cywilów w obwodzie kurskim
- Aleksander Łukaszenka ostrzega Zachód i wierzy, że rosyjskie wojsko usunie wroga z swoich terenów
Jak byłem z 10 lat temu w portugalii to już wiedziałem, że jest to chlew.
Tam było fajnie jak mieli kolonie i rabowali złoto na nowo odkrytych lądach.
Obecnie portugalia to syf. No niby turystyka powiecie... jeszcze trza mieć za co utrzymać obiekty (dużo sakralnych).
Niestety nie mają za co. Niby mają wodę (ocean) ale tam tak pizga, że ludzie nie za specjalnie chcą tam spędzać urlopy (hiszpania atrakcyjniejsza i rzut beretem). Walące się zabytki, na ulicach syf, ogólna drożyzna itp. I tak było 10 lat temu, teraz jest pewnie jeszcze gorzej. I mówię tu o Lizbonie czy Porto, ale na wioskach było chyba jeszcze gorzej. #pkb #polska #portugalia