Wpis z mikrobloga

MASŁO KONOPNE

Masło konopne z kwiatostanów może być wykorzystywane do przyrządzenia różnego rodzaju potraw, wypieków i innych smakołyków jak np. sosy, budynie, ciasta, ciasteczka, czekolada i wiele innych rzeczy.

CO POTRZEBUJEMY?

- kwiatostany konopi poddane procesowi dekarboksylacji w ilości 8g-10g
- 2 kostki masła – 82% tłuszczu
- szklanka wody

RECEPTURA

1. Dodaj masło i 1 szklankę wody do garnka, gotuj na wolnym ogniu. Woda zapobiegnie spaleniu masła.
2. Gdy masło się rozpuści, dodaj susz. W przypadku delikatniejszego masła konopnego dodaj mniej susz, aby uzyskać słabszy stosunek ilości do masła.
4. Gotuj na małym ogniu przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając. Upewnij się, że wywar się nie zagotuje. Następnie zdejmij rondel z ognia i pozwól mu ostygnąć na tyle, aby można go bezpiecznie dotykać dotykać.
5. Ostrożnie wlej gorącą mieszaninę do miski, przecedzając ją przez gazę, aby usunąć całą substancję roślinną. Do odcedzania można również użyć filtra do kawy lub sitka barmańskiego.
6. Gotowe masło i włóż do lodówki, aby ostygło i zastygło.
* Podczas stygnięcia możesz jeszcze raz wymieszać masło, gdy będzie miękkie i kremowe.

Gotowe masło można dodawać np. do ciastek

Ten i więcej przepisów znajdziecie na Mystic Dreads

#konopie #przepisy #cannabis #mysticdreads #wolnekonopie #dredy
mysticdreads - MASŁO KONOPNE

Masło konopne z kwiatostanów może być wykorzystywane ...

źródło: comment_vj11WQ5vFWrPcUKzorDCMHf3k1uzX9mh.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mysticdreads: kilka złotych zasad
-warto wcześniej wygotowac konopie w wodzie, zmieniać wodę i gotować parę razy, pozbędziemy się chlorofilu
-używamy jakiegoś garnka który będzie tylko do tego i żeby miał grube dno
-nie gotujemy w domu w kuchni, strasznie śmierdzi gotaowana trawa, sianem, zielenina. Ciężko wypędzić ten smrud z domu, ja gotuje w piwnicy bo mam tam stara kuchnie gazowa
  • Odpowiedz