Aktywne Wpisy
Od czegoś trzeba zacząć ¯_(ツ)_/¯
Slabegeny +36
#przegryw czy to normalne że wynająłem pokój na noc w centrum dużego miasta i robie z ukrycia foty laskom? Czuje się trochę jak creeep ale w sumie to co mam robić skoro jestem brzydki?
Masło konopne z kwiatostanów może być wykorzystywane do przyrządzenia różnego rodzaju potraw, wypieków i innych smakołyków jak np. sosy, budynie, ciasta, ciasteczka, czekolada i wiele innych rzeczy.
CO POTRZEBUJEMY?
- kwiatostany konopi poddane procesowi dekarboksylacji w ilości 8g-10g
- 2 kostki masła – 82% tłuszczu
- szklanka wody
RECEPTURA
1. Dodaj masło i 1 szklankę wody do garnka, gotuj na wolnym ogniu. Woda zapobiegnie spaleniu masła.
2. Gdy masło się rozpuści, dodaj susz. W przypadku delikatniejszego masła konopnego dodaj mniej susz, aby uzyskać słabszy stosunek ilości do masła.
4. Gotuj na małym ogniu przez 3 godziny, od czasu do czasu mieszając. Upewnij się, że wywar się nie zagotuje. Następnie zdejmij rondel z ognia i pozwól mu ostygnąć na tyle, aby można go bezpiecznie dotykać dotykać.
5. Ostrożnie wlej gorącą mieszaninę do miski, przecedzając ją przez gazę, aby usunąć całą substancję roślinną. Do odcedzania można również użyć filtra do kawy lub sitka barmańskiego.
6. Gotowe masło i włóż do lodówki, aby ostygło i zastygło.
* Podczas stygnięcia możesz jeszcze raz wymieszać masło, gdy będzie miękkie i kremowe.
Gotowe masło można dodawać np. do ciastek
Ten i więcej przepisów znajdziecie na Mystic Dreads
#konopie #przepisy #cannabis #mysticdreads #wolnekonopie #dredy
-warto wcześniej wygotowac konopie w wodzie, zmieniać wodę i gotować parę razy, pozbędziemy się chlorofilu
-używamy jakiegoś garnka który będzie tylko do tego i żeby miał grube dno
-nie gotujemy w domu w kuchni, strasznie śmierdzi gotaowana trawa, sianem, zielenina. Ciężko wypędzić ten smrud z domu, ja gotuje w piwnicy bo mam tam stara kuchnie gazowa