Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki pomóżcie proszę mojemu tacie:

…otóż pracuję na programie Access 2007 (Microsoft Office) w którym grupuję notatki historyczne. Ze stworzeniem bazy danych nie miałem problemu (robiłem już to wcześniej) ale rzadko korzystałem z opcji Raporty. Nie wryłem ich na pamięć a w czasie przeprowadzki z Berlina nieodpowiedzialnie pozbyłem się podręcznika. Czego potrzebuję?

Access to jest program do obsługi bazy danych (w moim wypadku umieszczonych w nim notatek historycznych) Jest w nim taka opcja wyszukiwania gdzie po wprowadzeniu polecenia szukaj wg wzoru np. #?Karol Wielki#? przeszukuje on wszystkie teksty i wyświetla te w których to słowo się znajduje. Niestety nie potrafię odtworzyć sekwencji informatycznej do wpisania kryterium wyszukiwania. Przykład #? jest tylko przykładem a potrzebuję właściwej sekwencji.

Najbardziej byłbym szczęśliwy gdybyś dotarł do instrukcji programu i skserował mi strony pt. Kreowanie raportów. Najlepiej gdyby dotyczyło to ACCESS 2007 ale myślę że jeśli będzie to inna wersja tego programu to w tym szczególe nie będzie tak istotnych różnic abym sobie nie poradził.

#it #informatyka #access #programowanie #ksiegowosc
Jeżeli złe tagi to sorry
  • 1
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tranq: nigdy nie pracowałem w Access, ale zazwyczaj * dopasowuje dowolny ciąg znaków a ? zastępuje pojedynczy znak. Może chodzi po prostu o \*Karol Wielki\* albo "\*Karol Wielki\*"?