Aktywne Wpisy
Pust3lnick +6
Cześć. Jako że od ponad 10 lat mam prawo jazdy B i zawsze chciałem spróbować swoich sił na motocyklu postanowiłem zakupić sobie 125 żeby spełnić wreszcie swoje małe marzenie. Jest tylko jeden problem - na żadnym motorze nigdy nie jeździłem, wiem tylko jak się tym jeździ w teorii z internetu, ale praktycznie nie mam ani minuty doświadczenia, a gdybym tą 125 zakupił, to miałbym ponad 40 km drogi powrotnej do pokonania nim
Tak wygląda depresja
Dobra pytania dla ekspertów
Gdzie najlepiej kupić zestaw Windows Mixed Reality? Bo chciałbym pograć na steam VR, a te zestawy tanie są. Ebay, amazon, czy gdzie?
Opłaca się jakieś używane, refurbished itd.?
Wpadł mi w oko Lenovo G0A20001WW z kontrolerami - dobre to?
Dajcie jakieś porady, zazwyczaj to na aliexpress kupowałem, a tam nie ma takiego sprzętu (╯︵╰,)
@Ryptun: Ona: @kicioch - nawet kiedyś tłumaczyła skąd ten tag. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie warto, powtarzam, nie warto inwestować sił i środków w te "WindowsMixedReality", nie licząc małego wyjątku jakim jest Reverb (z uwagi na rozdzielczość).
Bierz nowego Rift S, ewentualnie Questa.
Ewentualnie używane Oculus Rift CV1, które teraz da się dorwać od 1000zł.
Największe problemy to:
1) Brak wsparcia
2) Problemy z trackingiem
3) Poziom tracingu w Queście/RiftS w porównaniu do czegokolwiek innego na kamerach jest absolutnie nieporównywalny, wszystkie Focusy czy WMR odpadają w przedbiegach.
4) Kontrolery
5) Trudności ze sprzedażą bo każdy wie że lepiej oculusa, tak samo na części
6) Ewentualny serwis
Czemu
Widziałem opinie, że podobne wrażenia co do HTC vive
Ile kosztują te WMR na które patrzyłeś? Ja je widzę po 400$
Działa to bez zarzutu, chcę tylko SteamVR oculusowe mnie nie interesuje, nie będzie mi się w system zbytnio ingerować? Jakieś uwagi itd? Nie będę musiał dokupywać sterowników czy innego bullshitu? Podawać nr karty?
Czy jeśli poprzedni właściciel zwyzywał support oculusa od czarnoskórych, to czy headset może zostać