Wpis z mikrobloga

Czy są tu jacyś specjaliści od technologii żywności? Wśród żelkowych świrów często pojawia się opinia, że ze słodyczy to najbardziej lubią kaszankę. A jam jest magnat żelkowy. No więc naturalną myślą u mnie jest oczywiście zadowolenie wszystkich, więc jak uzyskać żelki o smaku kaszanki? Ale serio pytam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam różne pomysły, np. wygotować porządnie kilka kilogramów swojskiej kaszanki w wodzie i potem tę wodę użyć do żelków? Jest też przyprawa z Kamisa Grill Kaszanka z cebulką, ale jak znam te gotowe przyprawy to pewnie koneserom kaszaneczki na taką przyprawę to by nawet wąs nie drgnął ( ͡° ͜ʖ ͡°) No albo można masę żelkową zblendować z rozdrobnioną kaszanką, ale wtedy żelki będą z kawałkami "owoców" niczym jakiś tymbark z kawałkami pomarańczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomóżcie, a może wspólnymi siłami stworzymy nowy hit exportowy z wykopu na resztę kraju ( ͜͡ʖ ͡€)

#gusto #jedzenie #pomyslnaobiad #pomyslnabiznes
Pobierz
źródło: comment_X983Y4BjjZJu68cn7F6k9SB3InXV9Kjf.jpg

Jak stworzyć żelki o smaku kaszanki?

  • użyć wody po kaszance 16.9% (11)
  • przyprawa do kaszanki 6.2% (4)
  • zblendować z kaszanką 23.1% (15)
  • dodawać do opakowania z żelkami kawałki kaszanki 9.2% (6)
  • pakować kaszankę zamiast żelków 33.8% (22)
  • obtaczać kaszankę w czekoladzie 10.8% (7)

Oddanych głosów: 65

  • 5