Aktywne Wpisy

Doniv +352
#rozdajo
Hejka, Sprzedajemy produkty z Czech i Słowacji! Jako że, pojawiły się nowe Smaki najpopularniejsze czekolady #studencka Przygotowałam dla was #rozdajo do wygrania jest BOX SŁODYCZY Z CZECH ( zawierający również te czekolady ) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
link do tych czekoladek:
STUDENCKA KARMEL&BROWNIES
STUDENCKA KARMEL&COOKIES
Aby wziąć udział w #rozdajo
1. Wystarczy napisać coś w komentarzu oraz dać plusika! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Hejka, Sprzedajemy produkty z Czech i Słowacji! Jako że, pojawiły się nowe Smaki najpopularniejsze czekolady #studencka Przygotowałam dla was #rozdajo do wygrania jest BOX SŁODYCZY Z CZECH ( zawierający również te czekolady ) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
link do tych czekoladek:
STUDENCKA KARMEL&BROWNIES
STUDENCKA KARMEL&COOKIES
Aby wziąć udział w #rozdajo
1. Wystarczy napisać coś w komentarzu oraz dać plusika! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

HrabiaTruposz +787
Pisowski Minister Cyfryzacji a obok ekspert IT brylujący w TVPiS. Rodzeństwo na wspólnym garnuszku xD
Swoją drogą szybko poszło, wczoraj wieczorem niby randomowy typ zagadał do Cieszyńskiego o AMA, ten się zgodził, a dzisiaj już wspólne zdjęcie z Białkovem XD
BTW, geniusze zrobili tak, że AMA nie da się zakopać, ale jak najbardziej można wykopać. Taka to "wspólna przestrzeń do dyskusji".
#bekazpisu #bekazwykopu #polityka
Swoją drogą szybko poszło, wczoraj wieczorem niby randomowy typ zagadał do Cieszyńskiego o AMA, ten się zgodził, a dzisiaj już wspólne zdjęcie z Białkovem XD
BTW, geniusze zrobili tak, że AMA nie da się zakopać, ale jak najbardziej można wykopać. Taka to "wspólna przestrzeń do dyskusji".
#bekazpisu #bekazwykopu #polityka

Nie potrafię poradzić sobie z konfliktem pomiędzy obsługą wyświetlaczy a wykonywaniem przerwań wywoływanych przez sygnał dostarczanych na pin D2. Jeśli zakomentuję część odpowiedzialną za wyświetlacze, to przerwania działają i na serial porcie mogę odczytać wartość zmiennej "speed" i ta odczytana wartość jest jak najbardziej sensowna. Zaś jeśli zostawię obsługę wyświetlaczy, to wyświetlacz nr 2 wyświetla zawartość zmiennej "speed" tylko że jest to bezwartościowe, bo sam wyświetlacz tak jakby uruchamia przerwania więc wartość w "speed" jest zinkrementowana do absurdalnych wartości.
Domyślam się, że muszę zmienić
LiquidCrystalI2C lcd1(LCD1Address, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7);
LiquidCrystalI2C lcd2(LCD2Address, 2, 1, 0, 4, 5, 6, 7);
tak aby nie korzystały z pinu nr 2 tylko że nie bardzo wiem, jak to zrobić. Wyświetlacze 16x2 nie są podpięte bezpośrednio pod Leonardo, ale przy pomocy I2C, tzn przez taki adapter jak na tym zdjęciu.
Jak widać możesz przerzucić przerwanie na piny 0, 1, 2, 3, 7.
@PlantatorCebuli: wgl to co to za sygnatura. W kilku docsach, które przejrzałem jest tylko taki konstruktor
LiquidCrystal_I2C(uint8_t lcd_Addr,uint8_t lcd_cols,uint8_t lcd_rows);@PlantatorCebuli: te piny tu podane tyczą się płytki i2c a nie samego arduino