Wpis z mikrobloga

Kubacki 3 lata klepał bulę w Pucharze Świata. Wtedy nie pamiętam, żeby ktokolwiek głośno go krytykował.
Dziś, w podobnej sytuacji, pewnie tysiące osób opowiadałoby o tym jak sobie Kubacki za nasze pieniądze wycieczki robi.
#skoki
  • 11
  • Odpowiedz
@KiedysBilemRekordyWDeluxeSkiJump: Z Hulą to trochę coś innego, bo formę już miał, a sam już trochę wiekowy. Ale jeżeli jest jakiś młody zawodnik, którego forma nie spada, to nie widzę powodów do krytyki.
To tak jak ostatnio widziałem hejt na polskiego biegacza narciarskiego, który był w trzeciej dziesiątce PŚ. Mało kto zauważył, że na dystansach jest to najlepszy wynik od kilkunastu lat.
  • Odpowiedz
@radziokoch: nikt nie krytykował? kiedy Kruczek wybrał go zamiast Murańki do wyjazdu na IO, kolektywnie obrzucano go gównem, potem też wszyscy mieli bekę z jego wybicia i skręcania w locie
  • Odpowiedz
@KiedysBilemRekordyWDeluxeSkiJump: Oczywiście. Nie zmienia to jednak faktu, że jeżeli skoczek 3 razy z rzędu nie kwalifikuje się do konkursu, to według mnie należałoby poważnie przedyskutować kolejne kroki. A tu Wolnego nadal się ciągnie na PŚ, choć wydaje mi się, że więcej pożytku byłoby gdyby w PŚ poskakał ktoś inny, a Wolny potrenował.
  • Odpowiedz
Bo kurczę, polskie skoki za 3-4 lata naprawdę czeka wielki kryzys. Oczywiście ktoś powie "jak Małysz kończył karierę". Tylko jak Małysz kończył karierę, to taki Kubacki zbierał baty w PŚ, ale przynajmniej tam skakał. A teraz mamy tak zabetonowaną kadrę, że z powodu braku perspektyw wiele zawodników pokończyło kariery, a PZN nic z tym nie robi. Oczywiście, to skoki, zawsze może ktoś wystrzelić i pociągnąć kadrę do góry, ale chyba szczęście Tajnera
  • Odpowiedz