Aktywne Wpisy

kris006 +487
Ja już mordeczki na dworcu, lecę do Warszawy, ziomek co go nie widziałem lat tysiąc, ma mi nawinąć robotę w gastro, a Polska B wymiera i lepiej nie będzie, trza uciekać. Trzymajcie kciuki
źródło: 1000028860
Pobierz
nervous_breakdown +163
W natłoku codziennych kataklizmów, konfliktów i mrocznych prognoz często umykają nam dobre wiadomości
źródło: 1000141342
Pobierz

Nie tylko Wiedźmin. 7 polskich seriali z wątkiem fantastycznym
Seriali ci w Polsce dostatek. Ale z takimi osadzonymi w innym niż realistyczny świecie przedstawionym jest już gorzej. Wprawdzie wśród produkcji dziecięco-młodzieżowych możemy się poszczycić sporą liczbą tytułów, które w zabawny i/lub kreatywny sposób wykorzystują elementy fantastyczne – ale podobnych seriali dla dorosłych, zdawałoby się, nie ma. Może tylko Wiedźmin, który ostatnio często powraca w dyskusjach ze względu na porównania z amerykańskim odcinkowcem od Netflixa, opartym na tym samym materiale literackim. Lecz czy faktycznie mamy taki stan rzeczy w tej kwestii? Otóż niekoniecznie. Poznajcie siedem polskich seriali dla dojrzałego widza, w których w mniejszym lub większym stopniu eksploatowano motywy fantastyczne.
#seriale #serial #tv
źródło: comment_06zdwaTYVD0csKZHl3I4fKaVKNYWp0Vc.jpg
Pobierz