Wpis z mikrobloga

Doszedł mi Galaxy S10 Plus z licytacji allegro i gość nie dołączył dowodu zakupu(miał być ze sklepu sferis). Miała być gwarancja.
Chciałem więc sprawdzić IMEI na imei24(wiem ,że debilizm z mojej strony, że nie zapytałem przed zalicytowaniem) i tam pokazuje, że ma gwarancję do 30-09-2009...
Potem ściągnąłem Phone INFO i tam wyświetla mi "data produkcji: lipiec 2019, MADE IN VIETNAM".
Po kliknięciu "sprawdzenie oryginalności" apka twierdzi, że "wygląda na to że Twój telefon jest modelem odnowionym" UWAGA: Błędny numer IMEI."
I teraz moje pytania:
Rzeczywiście może to być odnowiony czy podróbka, czy może jeszcze coś innego?

#android #samsung #telefony #galaxys10 #legitcheck #allegro
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marek1991: Tak właśnie zrobię. Będę mu pisał na allegro, tylko na allegro "Sprzedający nie ustawił na swoim koncie warunków zwrotu dla tych produktów. Aby dokonać zwrotu, skontaktuj się z nim."
To znaczy, że z nim mam to prywatnie już załatwiać? Jak to zrobić najbezpieczniej?
  • Odpowiedz
@PanHagrid: to prawda. Jeśli można to uznać za wadę. Jeśli na aukcji nie było mowy o tym, że telefon jest odnawiany to można domniemać, że jest to wada ukryta.
@Kacproh Natomiast co do Phone Info, radzę się nie sugerować jego odczytami, bo często głupoty pokazuje.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: odpowiedział mi Samsung i stwierdzili, że jest oryginalny i nie mają info, że odnawiany. Też mnie przestrzegli, że nie gwarantują poprawności danych z Phone INFO.
@CeZiK_: Napisali że bez brandu. XEO
IMEI sprawdzałem na imei24, zawsze poprawnie mi wyszukiwało, ale wychodzi na to że tym razem jakiś błąd musiał być, bo na innej stronie wyszło git. Gość dosłał fakturę w pdf, wygląda na to, że jednak legit,
  • Odpowiedz