Wpis z mikrobloga

To jak z tym ppk. W robocie już jakiś gość z PZU ma przyjść i coś tam gadać. Moim zdaniem lepiej się z tego wypisać (30l), i tak nie dożyje emerytury. Będzie jak zawsze, przekręt. Co sądzicie? O co mogę zapytać gościa?
#ppk
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

O co mogę zapytać gościa?

@pablito666: proponuje:
- co jezeli inwestycje przyniosa straty
- jakie historycznie maja wyniki (stopu zwrotu) inwestowania
- jaki konktetnie procent pobieraja prowizji za
  • Odpowiedz
@pablito666: @poji: @BajerOp: Witam, sam zajmuje się wprowadzaniem PPK do firm. Powiem jak to wygląda u mnie i z firmami z którymi współpracuje. I może odpowiem na kilka pytań.
Jest 19 podmiotów w PL, które mogą zarządzać PPK. Nie każda działa tak samo, ale z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że warto zwrócić uwagę na historie podmiotu i ich wyników finansowych. 70% waszych wpłat będzie obracane na
  • Odpowiedz
Dodam, że tego typu programy wchodziły do UK w 2012 i partycypacja wstępu do programu emerytalnego była niska. Teraz jest na poziomie 76% i od 2012 co roku rośnie o ok 2%
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Xenesthis: ja wbiłem właśnie w takie rozwiązanie ale zastanawiam się czy to tak zadziała w praktyce. Czekam na dzisiejszą wypłatę i pasek, zobaczę potem ile się faktycznie pojawiło na koncie z avivy (o ile #!$%@? w końcu wyślą mi login i hasło)
  • Odpowiedz