Aktywne Wpisy
Trabancik +40
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +839
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
1. Co jest nie tak, że skoro dyski są zdublowane (RAID1) to jeżeli wypnę jeden dysk to dane są dostępne, ale jeżeli wypnę drugi dysk, zostawiając poprzedni to znika dysk z poziomu mój komputer, w zarządzaniu dyskami świeci się na czerwono i ogólnie nie ma dostępu do danych co wydaje mi się nie powinno mieć miejsca skoro dyski są lustrzane i się uzupełniają.
2.Czy skoro mam ten dysk z systemem i ten pomocniczy to jest sens zrobić też w takim RAIDzie system z tych dwóch dysków?
#pytaniedoeksperta #serwery #informatyka
2. Zdecydowanie tak.