Wpis z mikrobloga

#pytanie #kiciochpyta #sztuka #estetyka #rigcz #kicz

Kupiłem lapka i chciałem zobaczyć jakimi naklejkami się teraz zdobi elektronikę użytkową... a tam takie rzeczy
przykładowa naklejka z allegro
Czy widzieliście kogoś kto tak obkleił laptopa/komputer/tablet/cokolwiek? Kto to kupuje?
Są gusta i guściki, rozumiem ze ktoś czuje potrzebę pokazania że ma linuksa, lubi surfing, nawet różowe jednorożce, ale jest minimalny poziom rigczu, ta naklejka akurat nie jest najgorsza, wystarczy sobie chwilę pooglądać co jest dostępne,
Robią to, więc musi być zapotrzebowanie... Chyba ze to tylko rendery: renderują wszystkie zdjęcia ze stocka, wrzucają na allegro i drukują dopiero jak ktoś kupi?(oby tak było).
przypomniało mi się jak w UK dużo osób urządzało mieszkania zestawami "obrazów" z marketu, zestaw kilku kosztował parę funtów, coś w stylu grube podobrazie z napisem love, czy jakiś kot. Coś co widzimy w tle reklamy kanapy, generyczne royalty-free obrazki-zapchajdziury, które ktoś świadomie kupuje, wiesza i mieszka w tym latami.
To jak słuchanie Radia Zet I RMF FM w domu z własnej woli, po tym jak dostaliśmy syndromu sztokholmskiego od słuchania tego w pracy.
https://bi.im-g.pl/im/53/2d/14/z21156435Q,Nielegalne-reklamy-szpeca-warszawskie-ulice.jpg
To mamy w głowach od dziecka i tym się otaczamy w dorosłości.
To jest taka jakby wiecznie wahająca się waga skrajności, z jednej strony ten generyczny gołąb, z drugiej jakieś edgy hipsterskie wlepki, tak jakoś nie możemy wyczuć zrównoważonego środka estetyczneGOŁA BABA RUBENSOWSKA ALE Z BROKATEM!!1! prawie się udało.
Co i kiedy poszło nie tak(tu u nas), byłem zagranico, widziałem, można być normalnym, przeciętnym, takimsobie i mieć to poczucie wyregulowane prawidłowo. To musi gdzieś się wymywać, gdy kilka pokoleń społeczeństwo zajęte jest ważniejszymi sprawami, typu dwudziesty stopień zasilania, czy walka o papier toaletowy, zamiast uroczo ściśniętych domków wiktoriańsko-edwardiańskich ulepy na ilość w miejscu lejów po bombach. Za to #!$%@? Niemcy powinni nam oddać, a z tego się podśmie*ują, sami łażąc w cargo shortach i klapkach na skarpetach, za to powinni zapłacić, za te naklejki z gołębiem.

Co za czasy, nakleję na lapku Spitfire'a w malowaniu 303, to mi zdemokratyzują kanał na YT za faszyzm(serio skosili na YT wszystko co historyczne, bestia urosła do rozmiarów przy których już nie boi się pokazywać prawdziwej twarzy).
Nakleję tęczę, to mi ktoś fizycznie rozwali laptopa, tak czy tak stracę pieniądze. POZOSTAJE GOŁĄB
no bo co jeszcze, nadgryzionagruszkakupaśmiechu, a może liść maryhuyanyen, no może paranoja że bagiet weźmie lapka na torrent-testy, bo mu punktów do premii brakuje.
A żyć trzeba. najpierw życie, potem wygody, najpierw laptop, potem naklejka. Malpa
polak is now airborne transmitted meme. Nawet pani Grażynka, co przy każdym logowaniu do Google zakłada nowe konto, zna te śmieszne obrazki z Passatem. O tu mi wyskoczyło, wejść nie mogę, weź mi komputerowiec zrób.
Paaaani Graaaażynka
koło się zamyka
ona jest środkiem balansującym ten cyrk na kółkach, chlew obsrany gównem.
Gołębim
RabarbarDwurolexowy - #pytanie #kiciochpyta #sztuka #estetyka #rigcz #kicz 

Kupiłe...

źródło: comment_45TjuvUyHkA6BHbmgxfbnly1ibFomys2.jpg

Pobierz
  • 1