Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy miłość ma swoje granice? Mój niebieski ma zamiar kupić kolumny za 15K, do tego jakiś wzmacniacz za chyba 6K i jeszcze jakieś kable i inny wzmacniacz za grosze (jest audiofilem). Żeby nie było: mam wbite w to, na co wydaje swoją kasę, bo oboje zarabiamy dość dużo i na nic nam nie brakuje, a raczej sporo zostaje (jak widać), ale nie mogę zaakceptować wydawania kasy na głupoty. Chodzi mi o zdrowy rozsądek, o fakt, iż teraz nasza sytuacja finansowa jest bardzo dobra, ale to nie oznacza, że będzie taka zawsze, a głośniki to nie jest złoto ani akcje, które w razie kryzysu/wojny/armagedonu można łatwo sprzedać. Znaczenie może mieć fakt, że pochodzę z biednej rodziny i każdą wydawaną złotówkę oglądam 10 razy. Myślałam, że spotykam się z wartościowym człowiekiem, ale jak pomyślę sobie, że gość jest w stanie wydać tyle kasy na taką bzdurę, mój pociąg do niego spada do zera. To ze mną jest coś nie tak, czy z nim? :( nie chcę, żeby mi się #!$%@?ł związek przez jego pasję ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#audiofilia #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
  • 19
  • Odpowiedz
Żeby nie było: mam wbite w to, na co wydaje swoją kasę

nie mogę zaakceptować wydawania kasy na głupoty

jak pomyślę sobie, że gość jest w stanie wydać tyle kasy na taką bzdurę, mój pociąg do niego spada do zera

@AnonimoweMirkoWyznania: czyli nie masz wbite. Zwolnij, i sie #!$%@? zastanów. JESTEŚ ZAZDROSNA O GŁOŚNIKI. Niech to wsiąknie do tego gadziego mózgu, i wyciągnij wnioski.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: fuck, a ja wczoraj glosnik jbla za 600zl ogladalem ze wszystkich stron i sie zastanawialem czy na pewno kupic :D. Kazdy facet ma jakiegos bzika. A kobieta winna to zrozumiec :) Zalezy czy bedzie z tego korzystal - jesli tak to w czym problem? zarabiacie to sie realizujcie. Z drugiej strony mozesz zyc biednie pol zycia i pozniej zalowac. Idz do sklepu i tez sobie cos kup :) To tak
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:
Laska: wydaje 500 zł na sukienkę, którą włoży tylko raz.
Nikt nie ma problemu.
Facet: wydaje 500 zł na klawiaturę mechaniczna, którą używa codziennie.
Wszystkim #!$%@?.

Co jakby kupił telewizor za 15k, to by było spoko? Też sprzęt, ale przecież każdy ma telewizor w domu, więc spoko. Ale jak to ma być sprzęt którego tylko on będzie używał, bo ma takie hobby, to już problem? Jak ma na to kase,
  • Odpowiedz
mam wbite w to, na co wydaje swoją kasę,

nie mogę zaakceptować wydawania kasy na głupoty.

@AnonimoweMirkoWyznania: kolezanko, ale czy wy jestescie po slubie? Jezeli zyjecie jak studenci pod jednym dachem i od czasu do czasu odbywacie stosunek seksualny to czego Ty sie spodziewasz? Wy nie macie razem kasy. Wy jestescie dwoma roznymi rodzinami i nie macie prawa decydowac o srodkach finansowych swojej drugiej polowy. Nie ma miedzy wami "zwiazku", ktory
  • Odpowiedz
OP: @MUDAMUDAMUDA masz rację, dziękuję
@kefas_safek podoba mi się Twoja perspektywa, spróbuję zmienić nastawienie :)
@JEST-SUPER no właśnie o to chodzi, że wydał ostatnio 10 klocków na tv oled, bo "czarne świecące piksele go obrażają". Wszystko, co kupuje musi być z najwyższej półki i może się po prostu boję, co będzie następne. A może to ja jestem mentalnym biedakiem i zadowalam się byle czym
@OberPrzegrywFuhrer o to mi trochę chodzi, ciężko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania: może to i nie jest coś co można łatwo spieniężyć
ale za to nie wydaje się pieniędzy na utrzymanie tego(w przeciwieństwie do samochodu czy nieruchomości)
a sprzęt audio jest długotrwały i może służyć latami
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania:
To ja Ci przedstawię inną perspektywę. Skoro teraz wspominasz, że "czarne piksele go obrażają" i musiał wydać niewiadomo jakie pieniądze na telewizor, to wcale nie jest autofillem, a po prostu konsumpcjonistą. Moim zdaniem to paskudna cecha, która prowadzi do przesłonięcia wartości, zatapiania smutków w bezpodstawnych wydatkach i wielu innych niefajnych konsekwencji.
Ale niektórzy całe życie funkcjonują w ten sposób i chwilową nagrodą wypełniają sobie życie. Jeżeli wam to pasuje to
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: To, że Ty nie rozumiesz jego pasji, nie oznacza, że jest bzdurna. Zdecydowanie z Tobą jest coś nie tak. Jesteś tym typem człowieka, który będzie oszczędzał do śmierci każdą złotówkę i w żaden sposób nie będzie się cieszył z życia, a Twój niebieski ma to zdrowsze podejście i nie będzie zabierał kasy do grobu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@SkrytyZolw: jej niebieskiemu się noga powinie, straci np. możliwość pracowania z powodów zdrowotnych i się w czarnej dupie obudzi. Biedowanie z wyboru i kupowanie najtańszego szajsu bo tani też nie jest dobre i zdrowe, ale skoro koleś musi wydać 10k na telewizor, a potem 20k na sprzęt który nie będzie zauważalnie lepszy od tego za połowę ceny "bo tak", to coś jest nie halo.
No chyba że ten facet to jakiś
  • Odpowiedz