Aktywne Wpisy
PoloRL +1237
QHiN +453
Historia z wakacji dwa tygodnie temu:
Jestem w Albanii. Miejscowość Saranda. Południe Albanii blisko granicy z Grecją.
Siadam na kawę w lokalnej kawiarni na poranną kawę (za espresso 80 centów spoko cena). Akurat siedziałem sam.
Stolik obok mnie jakiś Albańczyk w wieku 30-40. Pyta się skąd jestem i jak mi się podoba.
Mówię, że jestem z Polski.
Co mówi Albańczyk?
Jestem w Albanii. Miejscowość Saranda. Południe Albanii blisko granicy z Grecją.
Siadam na kawę w lokalnej kawiarni na poranną kawę (za espresso 80 centów spoko cena). Akurat siedziałem sam.
Stolik obok mnie jakiś Albańczyk w wieku 30-40. Pyta się skąd jestem i jak mi się podoba.
Mówię, że jestem z Polski.
Co mówi Albańczyk?
http://www.rudaslaska.pl/ruda-slaska/aktualnosci/2019/09/24/gminy-gornicze-bez-prawa-glosu/
Przecież jak przejście to miasta będą w dupie bo nic nie będą miały do gadania na temat kopalń. Czyli władza centralna powie - jebniemy sobie kopalnie w centrum Padarewy czy Tauzena i #!$%@?..
#slask #katowice #gornictwo #wegiel
Komentarz usunięty przez autora
@syfanalny: No nie bo kiedyś najpierw powstawał przemysł a potem dopiero powstały osiedla i otoczenie.
@poczekalniaa: Dla Bytomia i tak już nie ma ratunku ale to może dopaść inne miasta